Merhaba,
16949 denetim sırasında 'Proses tasarımında ergonomic gereklilikler' ele alınmadığı için minör uygunsuzluk aldık. Uygunsuzluğu gidermek için PFMEA proses ile ilgili malzeme ağırlığı ve birkaç maddeyi değerlendirdik. Denetçi kontrol denetiminde uygunsuzluğu kapattı. Fakat yeterli görmedi. Tasarım girdisi olarak ergonomiyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Örnek doküman paylaşabilir misiniz?
8.3.3.2 Üretim Prosesi Tasarım Girdisi
Kuruluş, imalat süreci tasarım girdi gereksinimlerini, bunlarla sınırlı olmaksızın, tanımlayacak, belgeleyecek ve gözden geçirecektir:
a) Özel karakteristikler de dahil olmak üzere ürün tasarımı çıktı verileri;
b) Üretkenlik, proses yeterliliği, zamanlama ve maliyet için hedefler;
c) İmalat teknolojisi alternatifleri;
d) Varsa müşteri gereksinimleri;
e) Önceki gelişmelerden deneyim;
f) Yeni malzemeler;
g) Ürün taşıma ve ergonomik gereklilikler;
h) İmalat için tasarım ve montaj için tasarım.
Üretim proses tasarımı, sorunun büyüklüğüne uygun ve karşılaşılan risklerle orantılı olarak hata geçirmezlik yöntemlerinin kullanılmasını içermelidir.
16949 denetim sırasında 'Proses tasarımında ergonomic gereklilikler' ele alınmadığı için minör uygunsuzluk aldık. Uygunsuzluğu gidermek için PFMEA proses ile ilgili malzeme ağırlığı ve birkaç maddeyi değerlendirdik. Denetçi kontrol denetiminde uygunsuzluğu kapattı. Fakat yeterli görmedi. Tasarım girdisi olarak ergonomiyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Örnek doküman paylaşabilir misiniz?
8.3.3.2 Üretim Prosesi Tasarım Girdisi
Kuruluş, imalat süreci tasarım girdi gereksinimlerini, bunlarla sınırlı olmaksızın, tanımlayacak, belgeleyecek ve gözden geçirecektir:
a) Özel karakteristikler de dahil olmak üzere ürün tasarımı çıktı verileri;
b) Üretkenlik, proses yeterliliği, zamanlama ve maliyet için hedefler;
c) İmalat teknolojisi alternatifleri;
d) Varsa müşteri gereksinimleri;
e) Önceki gelişmelerden deneyim;
f) Yeni malzemeler;
g) Ürün taşıma ve ergonomik gereklilikler;
h) İmalat için tasarım ve montaj için tasarım.
Üretim proses tasarımı, sorunun büyüklüğüne uygun ve karşılaşılan risklerle orantılı olarak hata geçirmezlik yöntemlerinin kullanılmasını içermelidir.
YBS