Yeni 7.1.6 Kurumsal Bilgi

ALİ PATAN

Orgeneral
Moderatör
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Fabrika içerisinde çalışanların üretim sürecindeki karşılaştığı sorunları analiz etmek, kurumsal bilginin oluşmasını sağlamak amacıyla bir form tasarlamayı düşünüyorum.

Bu konu ile alakalı olarak daha önceden çalışmış, tavsiye verebilecek arkadaşlar var mı?

Üretimdeki çalışanların çalışmasını aksatmayacak şekilde, bir şekilde proseslerde karşılaşılan tecrübeleri kayıt altına almak için çalışma yapan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Herkese iyi çalışmalar ...

Merhaba, belki aşağıdaki başlıkların faydası olur.

upload_2019-12-30_16-16-32.png

Ekli dosyalar

• upload_2019-12-30_16-16-7.png
    upload_2019-12-30_16-16-7.png
    83.3 KB · Görüntüleme: 179
Merhaba, belki aşağıdaki başlıkların faydası olur.

Ekli dosyayı görüntüle 1939

Merhabalar,

Form için teşekkürler.

İzlenebilirliği nasıl sağladığınızı sorabilir miyim?

Gönderdiğinize yönelik bir form tasarladık, ama geçmişe dönük izlenilebilirliği sağlamak için tavsiyeniz var mı acaba?

Tek tek formlardan izlenebilirlik sağlamak pek mümkün olmuyor maalesef, bunun için ERP sisteminde dinamik bir form tasarlamayı düşünüyoruz.

Bizim için önemli olan nokta, üretimdeki personelin işini aksatmayacak şekilde basit ve izlenebilirliğin sağlanması

İlave tavsiyeniz var mıdır?

Merhaba tekrar,

Formun içeriği tamamen bize ait değil, başka yerden destek alıp biraz değiştirdik. Eksiğimiz olabilir.

Form yapı olarak karışık görünüyor ama içerik olarak şu anki isterlerimizi karşılamış durumda. Takip ediyoruz.

Üretimdeki Personelden tam olarak beklentiniz nedir?

Merhaba tekrar,

Formun içeriği tamamen bize ait değil, başka yerden destek alıp biraz değiştirdik. Eksiğimiz olabilir.

Form yapı olarak karışık görünüyor ama içerik olarak şu anki isterlerimizi karşılamış durumda. Takip ediyoruz.

Üretimdeki Personelden tam olarak beklentiniz nedir?

Merhaba,

Üretimdeki personelden beklentimiz, saha içerisinde üretimde yapılan ve ürüne etki eden değişiklikleri kayıt almasını sağlamak,

Bu kısımda değişiklikler çok olduğu için yapılan değişikliklerin takip edilmesi gerekiyor.

Takibi sağlarken buradaki amacımız personele fazla yük bindirmeden verileri girmesini nasıl sağlayabiliriz.

Örneğin NC program hazırlanıyor ve tezgaha aktarılıyor. Bu kısımda bir sorun yok

Ama operatörler NC program içinde ufak değişiklikler yapabiliyor, tabi ufak diyorum ama en ufak bir hata ürünün hurda olmasına sebep olabiliyor.

Bu nedenle yapılan değişikliği görebilmek ve müdahale edebilmek için bir sistem oluşturmak istiyorum.

Ali Bey, paylaştığım formu kanıtlanmış artık üretim de veya diğer süreçlerde sabitlenmiş konularda kullanıyoruz. Örneğin çelik işlemede bir yöntem değiştirdik ve programlamayı artık bu yöntemle yapacağız diyelim. Bu yöntem tam olarak oturduğunda artık bizim için kurumsal bilgi oluyor. Bu bilgiye de tek bir kişide kalmaması tüm personele yayılması aşamasında kullanıyoruz. Tam ifade edebildim mi bilmiyorum.

Sizin verdiğiniz örnekte yapılan değişikliğin onaylanmadan işleme alınmaması gerekir öncelikle. Bunu da bu formla değilde yapılacak değişikliğin net tanımlandığı ve onay mekanizmasının bulunduğu bilgi gerekli. Bu formu da sizin üretim şeklinize göre detaylandırmak gerekir. Onaylanan değişiklik sizin için üretime katkısı olan bir bilgi olabilir bu kısımda saklanmalı ve aktarılmalıdır bu anlamda kurumsal bilgi olabilir.

Daha bilgili arkadaşlar var ise görüşünü alalım.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri