6.3 Değişikliklerin Planlanması

hande h.

Onbaşı
Üye
Merhabalar,

6.3 değişikliklerin planlanması standart madde gereği değişiklik formu örnekleri neler olabilir acaba.
Yani biz bu formu hangi durumlarda kullanırız ?
Yardımcı olabilir misiniz ?

organizasyonun iç ve dış koşullardaki değişiklikleri nasıl planlayacağını ve bu değişikliklerin kalite yönetim sistemi üzerindeki etkilerini nasıl yöneteceğini belirler. Bu madde, organizasyonun değişiklikleri önceden planlamasını ve bu değişikliklerin etkilerini değerlendirmesini gerektirir.
değişiklik yönetim prosedürü oluşturulup prosedür içerisinde kullanılabilecek talimat ve değişiklik talep ve yönetim formları olabilir.

örnek değişiklik:
  • İş Süreçlerindeki Değişiklikler:
    • Örnek: Üretim sürecinde yeni bir teknoloji veya yöntemin uygulanması.
    • Form İçeriği: Değişiklik açıklaması, değişikliğin amacı, etkilenecek süreçler, risk analizi, eğitim gereksinimleri, onaylar

organizasyonun iç ve dış koşullardaki değişiklikleri nasıl planlayacağını ve bu değişikliklerin kalite yönetim sistemi üzerindeki etkilerini nasıl yöneteceğini belirler. Bu madde, organizasyonun değişiklikleri önceden planlamasını ve bu değişikliklerin etkilerini değerlendirmesini gerektirir.
değişiklik yönetim prosedürü oluşturulup prosedür içerisinde kullanılabilecek talimat ve değişiklik talep ve yönetim formları olabilir.

örnek değişiklik:
  • İş Süreçlerindeki Değişiklikler:
    • Örnek: Üretim sürecinde yeni bir teknoloji veya yöntemin uygulanması.
    • Form İçeriği: Değişiklik açıklaması, değişikliğin amacı, etkilenecek süreçler, risk analizi, eğitim gereksinimleri, onaylar
Teşekkür ederim bilginiz için.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri