45001 De Çalışan Katılımı Ve Danışımı

nilderya

Orgeneral
Moderatör
Üye
Standardın 5.4 Çalışanların görüşlerinin alınması ve çalışanların katılımı maddesinde benim dikkatimi çeken ve nasıl danışma sağlanacağı konusunda düşündüğüm d fıkrasının 2, 4,5 bentleridir. Siz bu konularda çalışanlara hangi yöntemlerle danışacaksınız. Görüş ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.

d) karar verme yetkisi olmayan çalışanlara aşağıdaki konularda, danışılmasını sağlamalıdır:
1) ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerini belirleme (bk. 4.2),-OK
2) İSG politikasının oluşturma (bk. 5.2),
3) uygulanabildiğinde, görevler, sorumluluklar ve yetkileri belirleme (bk. 5.3), OK
4) yasal şartlar ve diğer şartları nasıl yerine getireceğini belirleme (bk. 6.1.3),
5) İSG hedeflerini oluşturma ve bunlara erişmek için planlama (bk. 6.2),
6) dışarıya yaptırma, satın alma ve yükleniciler için uygun olan kontrolleri belirleme (bk.
8.1.4), OK
7) nelerin izlenmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini belirleme (bk. 9.1), OK
8) tetkik program/programlarını planlama, oluşturma, uygulama ve sürekliliğini sağlama
(bk. 9.2.2), OK
9) sürekli iyileşmeyi güvence altına alma (bk. 10.3), OK

6) Dışarıya yaptırma, satın alma ve yükleniciler için uygun olan kontrolleri belirleme (bk.8.1.4)-Yapılan makine vs malzemelerin isg açısından uygunlukları uzman görüşü dışında kullanım kolaylığı zorluğu ergonomikliği olarak devreye alma aşamasında bizde çalışana soruluyor.Makine malzeme kabul formlarında soruyoruz.

5 nolu madde ile ilgili fikrim şu şekilde isg hedeflerine ulaşırken mikro hedeflerde çalışanların görüşlerinin alınması.ISO 9001 mantığında düşünürsek X bölümü hedeflerinin bir tanesi kazasız gün sayısı yada kaza frekansı olsun.Bu hedeflere erişim planlaması yapılırken mikro bazda performans görüşmelerinde öneri veya katılım sağlanabilir.Sence neyi yaparsak bu hedefe ulaşırız?Bu hedefe ulaşmamamızda engelleri ne olarak görüyorsun?
Yada ramak kala tehlike bildirimleri ile çalışanların önerileri alınabilir

2.45001 isg politikasında oluşumdan daha çok işçi temsilciliklerinin katılımdan bahsettiğini düşünüyorum.Çalışan temsilcisi kavramının daha net altı çizilmiş.
Politikanın ingilizcesinde
"includes a commitment to consultation and participation of workers, and, where they exist, workers’ representatives."

6) Dışarıya yaptırma, satın alma ve yükleniciler için uygun olan kontrolleri belirleme (bk.8.1.4)-Yapılan makine vs malzemelerin isg açısından uygunlukları uzman görüşü dışında kullanım kolaylığı zorluğu ergonomikliği olarak devreye alma aşamasında bizde çalışana soruluyor.Makine malzeme kabul formlarında soruyoruz.

5 nolu madde ile ilgili fikrim şu şekilde isg hedeflerine ulaşırken mikro hedeflerde çalışanların görüşlerinin alınması.ISO 9001 mantığında düşünürsek X bölümü hedeflerinin bir tanesi kazasız gün sayısı yada kaza frekansı olsun.Bu hedeflere erişim planlaması yapılırken mikro bazda performans görüşmelerinde öneri veya katılım sağlanabilir.Sence neyi yaparsak bu hedefe ulaşırız?Bu hedefe ulaşmamamızda engelleri ne olarak görüyorsun?
Yada ramak kala tehlike bildirimleri ile çalışanların önerileri alınabilir

2.45001 isg politikasında oluşumdan daha çok işçi temsilciliklerinin katılımdan bahsettiğini düşünüyorum.Çalışan temsilcisi kavramının daha net altı çizilmiş.
Politikanın ingilizcesinde
"includes a commitment to consultation and participation of workers, and, where they exist, workers’ representatives."
teşekkürler değerli yorumlarınız için

Merhaba konuyla ilgilimi bilmiyorum ama tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmi. iso 45001 başdenetçi eğitimine katılacağım ve bir öntest geldi. Soru şöyle 5.madde Liderlik ve işçi katılımıokuyarak süreç yaklaşımı methodu ile: İso 45001 isgys denetiminde; sürekli iyileşmeyi teşvik etmek ve etkin isg yönetiminin ve isgys gerekliliklerine uyumun önemini iletmek gerekliliklerine göre uygunluğu nasıl denetlersiniz?

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri