4.2 Maddesi Denetim Uygunsuzluğu

YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →

GizemD

Üsteğmen
Üye
Merhaba,

IATF 16949 denetiminde ilgili taraflar ile ilgili uygunsuzluk aldık.

Uygunsuzluk 4.2 maddesiyle ilgili;

"The link with interested parties expectations with quality managament process is not easily transparent. For example; Customer expactation management method and process responsible is not seen in the QMS structure."

Denetçi ilgili taraflar tablosundaki beklentiler daha açık olmalı, hangi süreçle yönettiğin ve sorumlusu belirtilmeli. Süreçlerinin girdi/çıktı kısımlarında ilgili taraflar bulunmalı diye önerilerde bulundu.

IATF 16949 konusunda ilk kez denetime girdim. Diğer uygunsuzlukları kapattım ancak bunda zorlanıyorum.
Kalite yönetimi süreci ile ilgili tarafların beklentileri ilişkisini nasıl gösterebilirim.

Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..

Şöyle bir yardımda bulunabilirim. kullandığınız formu bana iletirseniz, ister buradan ister mail adresime nerelerde eksiğiniz varsa formu revize edip size tekrar ileteyim. siz sadece alt kısımları doldurursunuz firmanız ile ile ilgili

Şöyle bir yardımda bulunabilirim. kullandığınız formu bana iletirseniz, ister buradan ister mail adresime nerelerde eksiğiniz varsa formu revize edip size tekrar ileteyim. siz sadece alt kısımları doldurursunuz firmanız ile ile ilgili

Teşekkür ederim, formu ekledim.

Ekli dosyalar

• İlgili Taraflar Tablosu.xlsx
    13.4 KB · Görüntüleme: 157
Formu şimdi gördüm geç cevap için kusura bakmayın. İlk olarak gördüğüm eksik şu; Beklenti yazılmış evet ama biz bu beklentiyi ne kadar karşılıyoruz bu yazılmamış örn; Personel beklentisi olarak kişisel gelişim yazılmış ama biz ne yapıyoruz eğitim mi veriyoruz, kişisel gelişim kitapları mı dağıtıyoruz bunu yazmak lazım. mesela müşteri beklentisi kaliteli ürün sağlamak peki biz ne yapıyoruz lalboratuvar mı kurduk, hangi testleri yapıyoruz. 1 sınıf yardımcı malzeme mi kullanıyoruz yani müşterinin beklentisini karşılamak için biz ne yapıyoruz bunu yazmalıyız forma ekliyorum incelemeye devam ediyorum yalnız 17:30'da paydos edeceğim devamına yarın bakabileceğim ancak öğleden önce sizinle paylaşmış olurum

Birde şirket beklentisi kısmı olmak zorunda değil yalnız form oluştururken sıralamaya dikkat etmek lazım yani 'ilgili taraf kimdir - beklentisi nedir - biz bunu karşılamak için ne yapıyoruz - bunun için hangi kaynakları kullanıyoruz - kimleri ve hangi departmanları sürece dahil ediyoruz - süreç yöneticisi olarak kimi atıyoruz (sorumlu kısmı) ve son olarak karşılığında şirket olarak ne bekliyoruz. sıralamayı doğru yaptığınız zaman çalışmalarınızda daha şeffaf ve açıklayıcı olabilirsiniz

Birde şirket beklentisi kısmı olmak zorunda değil yalnız form oluştururken sıralamaya dikkat etmek lazım yani 'ilgili taraf kimdir - beklentisi nedir - biz bunu karşılamak için ne yapıyoruz - bunun için hangi kaynakları kullanıyoruz - kimleri ve hangi departmanları sürece dahil ediyoruz - süreç yöneticisi olarak kimi atıyoruz (sorumlu kısmı) ve son olarak karşılığında şirket olarak ne bekliyoruz. sıralamayı doğru yaptığınız zaman çalışmalarınızda daha şeffaf ve açıklayıcı olabilirsiniz

Çok teşekkür ederim, haklısınız sıralama olduğunda daha açıklayıcı. Dikkat edeceğim..

Merhaba, formda çok köklü bir değişime ihtiyaç yok bir kaç başlık ekledim altlarını doldurmanız yeterli olacaktır. Birde izleme yöntemi kısmında bir düzeltme ihtiyacı var, süreç dokümanına atıf yapmak yerine direk olarak nereden izliyorsanız hangi kayıt formlarını yada takip sistemini kullanıyorsanız bunu yazmanız daha doğru olacaktır örneğin; çalışma ortamı uygunluğu için izleme yöntemi olarak 'ortam ölçüm raporları', kaliteli ürün için 'test kayıt formları' vb. (bunu yapmamanız uygunsuzluk olarak geri dönmez sadece iyileştirme tavsiyesinde bulunuyorum)

Ekli dosyalar

• İlgili Taraflar Tablosu.xlsx
    14.5 KB · Görüntüleme: 151
Merhaba, formda çok köklü bir değişime ihtiyaç yok bir kaç başlık ekledim altlarını doldurmanız yeterli olacaktır. Birde izleme yöntemi kısmında bir düzeltme ihtiyacı var, süreç dokümanına atıf yapmak yerine direk olarak nereden izliyorsanız hangi kayıt formlarını yada takip sistemini kullanıyorsanız bunu yazmanız daha doğru olacaktır örneğin; çalışma ortamı uygunluğu için izleme yöntemi olarak 'ortam ölçüm raporları', kaliteli ürün için 'test kayıt formları' vb. (bunu yapmamanız uygunsuzluk olarak geri dönmez sadece iyileştirme tavsiyesinde bulunuyorum)

Yardımınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, formu tavsiyeleriniz doğrultusunda düzenleyeceğim. Ayrıca süreçlerin girdi/çıktılarına ilgili tarafları eklemen gerek dedi. Örneğin İK Süreci için;

"Sürecin Girdileri" başlığı altında;

Girdiler: Müşteri Özel İstekleri ==> Sağlayan: Müşteri

"Sürecin Çıktıları" başlığı altında;

Çıktılar: Personel ==> Sağlanan: İK bu şekilde bir yaklaşım doğru mudur ?

Tabiki eklenmelidir. Ben tüm süreçler için ayrı ayrı ilgili taraf çalışması yaptım bu yoluda izleyebilirsiniz isterseniz bir mail adresi verin dokümanları sizinle paylaşayım

mail adresinize gönderdim çalışmayı yaparken genel tablonuzdan yararlanmanızda fayda var sadece biraz daha detaylı ele almanız gerekecek bu tablo üzerinde

Geri