16949un Diğer Yönetim Sistemleri Ile Uyumu

YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →

Cagoz

General
Moderatör
Üye
Merhabalar,

16949 yönetim sistemleri belgesine sahip bir üretim işletmesi, 14001 ve 45001 belgelendirme çalışmaları için dokümantasyonda nasıl bir entegrasyon kurabilir?
2 ayrı el kitabı hazırlamayı, süreç hedef takibi ve uygunsuzluk yönetimi gibi maddeleri ortak dokümanlar üzerinden yürütmeyi düşnüyorum.
İSG süreçleri, Çevre süreçleri ile 16949 için tanımlanmış süreçleri nasıl ilişkilendirebilirim?
yardımlarınızı rica ediyorum.

Merhabalar,

16949 yönetim sistemleri belgesine sahip bir üretim işletmesi, 14001 ve 45001 belgelendirme çalışmaları için dokümantasyonda nasıl bir entegrasyon kurabilir?
2 ayrı el kitabı hazırlamayı, süreç hedef takibi ve uygunsuzluk yönetimi gibi maddeleri ortak dokümanlar üzerinden yürütmeyi düşnüyorum.
İSG süreçleri, Çevre süreçleri ile 16949 için tanımlanmış süreçleri nasıl ilişkilendirebilirim?
Merhaba;
Entegre yönetim sistemi olarak kurabilirsiniz.
Kalite El kitabınızı Entegre el kitabı olarak hazırlayarak tüm sistemleri birbirleri ile entegre etmiş olursunuz. Ortak prosedürleri birleştirip farklı gereklilikleri olan konular için ayrı prosedürler oluşturabilirsiniz. Örneğin Düzeltici Faaliyet prosedürünü birleştirebilirsiniz; 16949 gerekliliklerinin yanında Çevre ve isg gerekliliklerinide aynı prosedürle takip edebilirsiniz.
Yaklaşık 2015 yılında bu sistemi kurduk ve güncelleyerek sürdürüyoruz.

Merhaba;
Entegre yönetim sistemi olarak kurabilirsiniz.
Kalite El kitabınızı Entegre el kitabı olarak hazırlayarak tüm sistemleri birbirleri ile entegre etmiş olursunuz. Ortak prosedürleri birleştirip farklı gereklilikleri olan konular için ayrı prosedürler oluşturabilirsiniz. Örneğin Düzeltici Faaliyet prosedürünü birleştirebilirsiniz; 16949 gerekliliklerinin yanında Çevre ve isg gerekliliklerinide aynı prosedürle takip edebilirsiniz.
Yaklaşık 2015 yılında bu sistemi kurduk ve güncelleyerek sürdürüyoruz.

Merhaba,
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Tam olarak takıldığım konu, süreçler arası etkileşimi gösteren şema.
İSG ve Çevre süreçlerini 16949 sisteminde tanımlı süreçlere destek süreçler olarak mı tanımladınız? Yoksa mevcut süreçlerin içinde yer alan faaliyeler olarak mı tanımladınız?

Merhabalar,

Merhaba ,
16949,14001,45001 ortak dokümanları 2 yıldır entegre şekilde yönetiyorum. Üretim yapan bir firmayız sadece 9001 mevcuttu. Önce 9001'e 14001 ve 45001'i entegre ettik belgelendirdik. Sonra 16949 'u da dahil ettik.
*Süreç- ilişki şemasının dışına bir kutucuk çizerek hepsini kapsayacak şekile getirdim. Süreç akışlarında da ilgili olabilecek yerlere çevre-isg talimatlarını bağladım. Biz süreç yapımıza kaplumbağa diyagramı eklemiştik girdi ve çıktılar da da eklemeler var (girdi; hammadde, sarf malzeme , ofis malzemeleri vb. çıktılar; proses atıkları , geri dönüşebilir atıklar, evsel atıklar vb) çevre ve isg için ayrı süreç oluşturmadım.
*Süreç bazlı risk analiz yapıyoruz. Risk planlarında üretimde ise çalışanları katılımı (öneri, ramak kala) , 5S, iş kazası, vardiyada çalışma, mola ve dinlenme, proses atıkları, msds, kimyasal maddelerle oluşabilecek tehlikelere karşı vb. / Projede, erkanlı araçlarla çalışma, ergonomi, yeni projelerde yasaklı-kısıtlı malzemelerin kontrolü, vb. çevre ve İSG maddeleri ekleyerek ve güncelleyerek devam ediyoruz. Örneğin talaşlı imalat prosesimizde işe aldığımız çırak iş kazası geçirdi, bununla ilgili yeniden risk skoru belirlendi , önlem çalışması yaptırdık.
*Çevre ve İSG ayrışan çevre boyut etki değerlendirmesi, acil durumlara müdahale vb için özel dokümanlar hazırladık. 9001 alt yapısından gelen standart prosedürleri (dokümanların kontrolü, düzeltici faal, tetkikler, kayırların kontrolü,) entegre ettim.

Merhaba ,
16949,14001,45001 ortak dokümanları 2 yıldır entegre şekilde yönetiyorum. Üretim yapan bir firmayız sadece 9001 mevcuttu. Önce 9001'e 14001 ve 45001'i entegre ettik belgelendirdik. Sonra 16949 'u da dahil ettik.
*Süreç- ilişki şemasının dışına bir kutucuk çizerek hepsini kapsayacak şekile getirdim. Süreç akışlarında da ilgili olabilecek yerlere çevre-isg talimatlarını bağladım. Biz süreç yapımıza kaplumbağa diyagramı eklemiştik girdi ve çıktılar da da eklemeler var (girdi; hammadde, sarf malzeme , ofis malzemeleri vb. çıktılar; proses atıkları , geri dönüşebilir atıklar, evsel atıklar vb) çevre ve isg için ayrı süreç oluşturmadım.
*Süreç bazlı risk analiz yapıyoruz. Risk planlarında üretimde ise çalışanları katılımı (öneri, ramak kala) , 5S, iş kazası, vardiyada çalışma, mola ve dinlenme, proses atıkları, msds, kimyasal maddelerle oluşabilecek tehlikelere karşı vb. / Projede, erkanlı araçlarla çalışma, ergonomi, yeni projelerde yasaklı-kısıtlı malzemelerin kontrolü, vb. çevre ve İSG maddeleri ekleyerek ve güncelleyerek devam ediyoruz. Örneğin talaşlı imalat prosesimizde işe aldığımız çırak iş kazası geçirdi, bununla ilgili yeniden risk skoru belirlendi , önlem çalışması yaptırdık.
*Çevre ve İSG ayrışan çevre boyut etki değerlendirmesi, acil durumlara müdahale vb için özel dokümanlar hazırladık. 9001 alt yapısından gelen standart prosedürleri (dokümanların kontrolü, düzeltici faal, tetkikler, kayırların kontrolü,) entegre ettim.
Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Merhabalar,
16949 denetlemesine hazırlanmaktayım. Covid-19 ve KVKK hakkında talimat hazırladım. Ayrıca covid-19 risk analizine ekledim. Bunun yanında KEK ve kalite politikasına da eklenmesi gerekmekte midir? şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,
16949 denetlemesine hazırlanmaktayım. Covid-19 ve KVKK hakkında talimat hazırladım. Ayrıca covid-19 risk analizine ekledim. Bunun yanında KEK ve kalite politikasına da eklenmesi gerekmekte midir? şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
9001,14001,45001,16949 yapısında standartın direk maddesi olmayan bir konuyu KEK almıyorum. KVKK yasal yükümlülükler listesine alarak değerlendirildik, Yönetim ve iK süreçleri risk analizinde değerlendirildi. Covid -19 için İSİG Kurulu değerlendirmelerini gösterdik. Tüm süreçlerin risk analizlerinde Covid-19 değerlendirmesi yaptık , örnek satınalma : covid-19 sebebi ile tedarik kesintisi riskini değerlendi, satış; yurt dışı sevkiyatların yapılamasını değerlendirdi, ARGE; eğitimlerin , proje çalışmalarının uzaktan çalışma ile yönetilmesini değerlendirdi vb.

Merhaba,
9001,14001,45001,16949 yapısında standartın direk maddesi olmayan bir konuyu KEK almıyorum. KVKK yasal yükümlülükler listesine alarak değerlendirildik, Yönetim ve iK süreçleri risk analizinde değerlendirildi. Covid -19 için İSİG Kurulu değerlendirmelerini gösterdik. Tüm süreçlerin risk analizlerinde Covid-19 değerlendirmesi yaptık , örnek satınalma : covid-19 sebebi ile tedarik kesintisi riskini değerlendi, satış; yurt dışı sevkiyatların yapılamasını değerlendirdi, ARGE; eğitimlerin , proje çalışmalarının uzaktan çalışma ile yönetilmesini değerlendirdi vb.
Cevabınız için teşekkür ederim.

Merhaba,

Firmamız kapsamına tasarım sürecini almayı düşünüyoruz. Ancak Otomotv sektöründeyiz ve bu sürece örnek teşkil edebilecek bir doküman vs yok. Hem mekanik, hem donanım hem de yazılım süreçleri mevcut. Bu konuyla ilgili olarak IATF 16949 tasarım maddesine örnek olacak süreç diyagramı, prosedür ve yine örnek teşkil edebilecek iş akışları performans göstergeleri paylaşabilir misiniz ?
Sıfırdan bir süreç oluşacak o yüzden sıkıntılı bir durumdayım.
Yardımlarınızı rica ederim.

Merhaba ,
Uygunsuzluk , uygun olmayan ürün prosedürü için ÇYS ve İSG kapsamında da değerlendirebilmem için nasıl atıfta bulunabilirim.Yardımcı olur musunuz ? Ya da EYS kapsamında yapmam için hangi prosedürleri ortak olarak yapmalıyım (Kys-Çys-İsg)

Geri