İlk defa bir foruma üye oluyorum ve incelediğimde ISO 9001 için özellikle ne kadar fazla yardımcı olunuyor, imrendim. Sizleri bilmiyorum ama medikal sektöründe eğitim ve örnek dokümantasyon bulmak neredeyse imkansız gördüğüm kadarıyla. 9001 kadar olur mu bilmiyorum ama 13485 olarak bizler de kenetlensek ne güzel olur.Çalışma yaptım ve denetime de girdim.
Aralık ayında belge yenileme denetimi var ben standardı okumaya yeni başladım.merhaba..13485 ile ilgili elinizde dökümanlar var ise benim de çok işime yarar.Çünkü çalışma yapmam gerekiyor ve çok da bilgim yok dökümanlar ile ilgili..
Sevde Hanım CE belgeli firmada zaten teknik dosya oluyor her ürün için. Bunu 13485 KEKini revize ederken atıfta bulunarak hazırlayabiliriz değil mi? Yeniden 13485 adı altında teknik dosya hazırlamak gerekir mi?merhaba; ben sistemi entegre yönetiyorum. Bence dokümantasyon olarak tasarruf sağlıyor.
9001 ve 13485 için ortak maddeler için metodolojiyi ortak belirledim. örneğin: risk yönetimi. 9001 için süreç risk analizleri, 13485 için ürün risk analizi yapılması gerekiyor.
risk yönetimi için metodoloji ve kullanılan formlar aynı, içerikte değişiklik oluyor.
Bunun dışında sadece 13485 için hazırlanması gereken tıbbi cihaz dosyası, ürün temizliği, kullanım kılavuzu, kurulum gibi maddeleri de hem KEK e ekledim hem de dokümantasyon olarak hazırladım.