Risk Ve Fırsatları Değerlendirme Formları Ve Prosedürü

Merhaba arkadaşlar,
Tekstil firmasında çaılışıyorum.2020 aralık ayında ISO 9001:2015 denetimimiz vardı. Uygunsuzluğumuz görev tanımlarından uygunsuzluk ise; Yönetim tarafından risk temelli düşünce kullanımı için sorumluluklar çalışanlara iletilmediği görülmektedir.
Bu konuyla ilgili görev tanımlarına neler ekleyebilirim, fikriniz var mı?

merhaba arkadaşlar risk ve fırsat analizi prosedüründe ek olarak swot analizini nasıl gösterebiliriz?

Leyla Hanım merhabalar,
Stratejik Planlama/İş Planı/Yönetim v.b. gibi bir süreciniz var ise veya Risk Analizi sürecinize yönetsel risk ve fırsatların değerlendirilmesinde kullanılan metodlar arasında SWOT analizini gösterebilirsiniz.
Ayrıca Sürecinizde SWOT analizi talimatına atıfta bulunarak, SWOT analizinin nasıl yapılacağını detaylandırarak anlatırsınız(talimatınızda).

Leyla Hanım merhabalar,
Stratejik Planlama/İş Planı/Yönetim v.b. gibi bir süreciniz var ise veya Risk Analizi sürecinize yönetsel risk ve fırsatların değerlendirilmesinde kullanılan metodlar arasında SWOT analizini gösterebilirsiniz.
Ayrıca Sürecinizde SWOT analizi talimatına atıfta bulunarak, SWOT analizinin nasıl yapılacağını detaylandırarak anlatırsınız(talimatınızda).

süreçleri belirledim ve belirlerken riskleri ya da fırsatları da belirledim ....

Selamlar, risklerin üst yönetime sunumunda kullandığınız rapor formatları hk. örnek paylaşabilecek olan var mı?

Merhaba,

Özet için şöyle bir ekran oluşturuyorum ben.
Renklerin olduğu yerde risklerin kodu yazıyor yan tarafında ise riskler.
Burada en yüksek riskleri listeliyorum.

Ayrıca YGG de de bu format ile sunuyorum.

Ekli dosyalar

• KY.FR-028 Proses Risk Değerlendirme Haritası.xlsx
    40.2 KB · Görüntüleme: 723
merhaba arkadaşlar ,
5 aydır üretim yapan bir firmada çalışıyorum.geçen sene denetimde olan arkadaşlardan ürün bazlı risk analizi yapılması istenmiş.böyle bir risk analizi yapan arkadaş var mı ? spesifik olarak yapan arkadaş var mı ?

merhaba arkadaşlar ,
5 aydır üretim yapan bir firmada çalışıyorum.geçen sene denetimde olan arkadaşlardan ürün bazlı risk analizi yapılması istenmiş.böyle bir risk analizi yapan arkadaş var mı ? spesifik olarak yapan arkadaş var mı ?

böyle bir risk değerlendirme ve risk analizi yapan var mı ?

merhaba arkadaşlar ,

Denetçi FMEA yapılmasını istemiş anladığım kadar ile, ürünün iş akışına istinaden, risklerinin değerlendirilmesi?

Leyla Hanım,
FMEA ürün ve proses yapısına özgü olduğundan dolayı ilk önce ürünün iş(proses) akış şeması(diyagramını) hazırladıktan sonra,
AIAG & VDA FMEA kitabını temin edip(risklerin değerlendirmesinde kullanacağınız parametreleri ve puanlamaları anlamanız açısından), buna istinaden üretim yapınıza göre ürünün risk analizini yapabilirsiniz.
Aşağıdaki linkte FMEA formatına yönelik örnek bulabilirsiniz.

https://www.iqasystem.com/news/fmea-template-for-excel/#elementor-toc__heading-anchor-3

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri