Merhaba,
Şirket içindeki sertifikalardan tutun, bayaznlara , danışmanlık sözleşmelerine kontrol edebileceğimiz bir tablo
termini geldi dediğimiz her süreci takip edebileceğimiz bir tablo yapmak istiyoruz.
Bunun standartlarda karşılı var mıdır? Konu ile ilgili standartların bizi zorunlu tuttuğu bir doküman var mı?
evet standartlarda karşılığı var ve dokümante zorunluluğunuzda var
14001 için;
6.1.3 Uygunluk yükümlülükleri
Kuruluş:
a) Çevre boyutları ile ilgili uygunluk yükümlülüklerini belirlemeli ve bunlar erişilebilir olmalı,
b) Bu uygunluk yükümlülüklerinin kuruluşa nasıl uygulanacağını belirlemeli,
c) Çevre yönetim sistemlerini; kurarken, uygularken, sürekliliğini sağlarken ve sürekli iyileştirirken bu
uygunluk yükümlülüklerini dikkate almalıdır.
Kuruluş, uygunluk yükümlülüklerini dokümante edilmiş bilgi olarak muhafaza etmelidir.
Not – Uygunluk yükümlülükleri kuruluş için risk ve fırsatlar şeklinde sonuçlanabilir.
45001 için;
6.1.3 Yasal şartlar ve diğer şartların belirlenmesi
Kuruluş aşağıdakiler için proses/prosesler oluşturmalı, uygulamalı ve sürekliğini sağlamalıdır:
a) tehlikelere, İSG risklerine ve İSG yönetim sistemine uygun güncel yasal şartları ve diğer şartları
belirlemek ve erişmek,
b) bu yasal şartların ve diğer şartların kuruluşa nasıl uygulanacağını ve hangi ihtiyaçların iletilmesi
gerektiğini belirlemek,
c) İSG yönetim sistemini oluştururken, uygularken, sürekliliğini sağlarken ve sürekli iyileştirirken,
bu yasal şartları ve diğer şartları dikkate almak.
Kuruluş, yasal şartlar ve diğer şartlar hakkında dokümante edilmiş bilginin sürekliliğini sağlamalı ve
muhafaza etmelidir ve herhangi bir değişikliği yansıtmak üzere güncellendiğini güvence altına almalıdır.
NOT Yasal şartlar ve diğer şartlar kuruluş için riskler ve fırsatlara neden olabilir.