Çok eski bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu tarayıcıyla sitemizden tam verim alamayabilirsiniz. Daha hızlı, daha güvenli ve verimli kullanım için Google Chrome tarayıcısını kurup kullanabilirsiniz.
ÜRÜN GERİ ÇAĞIRMA PROSEDÜRÜ ve KONFİGÜASYON YÖNETİMİ
AS 9100 standardı kapsamında ürün geri çağırma prosedürü ihtiyacımız bulunmaktadır. Ayrıca Konfigürasyon yönetimi hususunda nasıl bir işletim sistemi uygulayabileceğimize dair, sürecin yönetimi ve ilgili dokümantasyon konusunda destek olabilir misiniz.Teşekkür ederim.
elimde böyle bişi var. prosedür için bi bakın . detaylandırabilir. en azından fikir vermesi açısından.
1. Amaç
Bu prosedürün amacı, müşteri kullanımında veya stokta olan ürünlerde tespit edilen uygunsuzluklar durumunda ürünlerin etkin bir şekilde geri çağrılmasını sağlamak ve AS 9100 standardına uygun olarak kalite yönetim sistemine entegrasyonunu sağlamaktır.
2. Kapsam
Bu prosedür, şirketin ürettiği ve/veya tedarik ettiği tüm ürünler için geçerlidir. Prosedür, ürünlerin müşteri kullanımından çekilmesine, geri alınmasına, incelenmesine ve gerekirse yeniden üretilmesine yönelik adımları içerir.
3. Sorumluluklar
Kalite Yönetimi Departmanı: Geri çağırma sürecinin yürütülmesinden ve AS 9100 gerekliliklerine uyumdan sorumludur.
Ürün Sorumluları: Ürünlerin neden olduğu hataların tespiti ve ilgili analizlerin yapılmasından sorumludur.
Tedarik Zinciri ve Lojistik Departmanı: Ürünlerin müşteriden geri toplanmasını organize eder.
Müşteri Hizmetleri: Geri çağırma ile ilgili müşteri bilgilendirmesini yürütür.
4. Prosedür Adımları
4.1. Geri Çağırma Tetikleyicisi
Ürünle ilgili müşteri şikayeti
İç denetimler veya dış denetimler sonucunda tespit edilen uygunsuzluklar
Üretim sırasında tespit edilen hatalar
Tedarikçi kaynaklı problemler
4.2. Uygunsuzluk Analizi
Kalite Yönetimi, uygunsuzluğun kök nedenini belirlemek için bir analiz gerçekleştirir.
AS 9100 gerekliliklerine uygun olarak tüm uygunsuzluklar kayıt altına alınır ve uygunsuzluk raporu oluşturulur.
4.3. Geri Çağırma Kararının Alınması
Uygunsuzluk derecesi, ürünün müşteri üzerindeki potansiyel etkileri göz önüne alınarak değerlendirilir.
Eğer uygunsuzluk, ürünün güvenliğini veya performansını olumsuz etkiliyorsa geri çağırma süreci başlatılır.
4.4. Müşterilerin Bilgilendirilmesi
Müşterilere geri çağırma kararının nedeni, etkilenen ürünler, geri çağırma sürecinin detayları hakkında yazılı bir bilgilendirme yapılır.
Bilgilendirme, AS 9100 gerekliliklerine uygun olarak zamanında ve net bir şekilde yapılır.
4.5. Geri Toplama ve Lojistik
Tedarik Zinciri ve Lojistik Departmanı, ürünlerin müşteri stoklarından güvenli bir şekilde geri toplanmasını organize eder.
Geri alınan ürünler, gerektiğinde imha edilir veya yeniden işlenir.
4.6. Ürün İnceleme ve Düzeltici Faaliyet
Geri çağrılan ürünler, kalite departmanı tarafından detaylı incelemeye alınır.
İnceleme sonucunda gerekli düzeltici faaliyetler başlatılır.
Düzeltici faaliyetler AS 9100 gerekliliklerine uygun olarak yürütülür ve izlenir.
4.7. Kayıt ve Raporlama
Geri çağırma süreci boyunca yapılan tüm işlemler kayıt altına alınır.
AS 9100 standardına uygun olarak tüm belgeler ve raporlar muhafaza edilir.
4.8. Prosedürün Gözden Geçirilmesi
Geri çağırma işlemi tamamlandıktan sonra, süreç analiz edilerek iyileştirme alanları belirlenir.
Sürekli iyileştirme prensibi doğrultusunda, geri çağırma prosedürü güncellenir.
5. İlgili Dokümanlar
Uygunsuzluk raporları
Müşteri bilgilendirme formu
Ürün geri çağırma kayıtları
Düzeltici faaliyet raporları
6. Eğitim
Tüm ilgili çalışanlar, bu prosedür hakkında bilgilendirilir ve eğitilir. AS 9100 gerekliliklerine uygun bir şekilde eğitim kayıtları tutulur.