Yeni Tedarikçi Denetleme , Seçme Ve Değerlendirme Formları

Ayberoz

Orgeneral
Moderatör
Üye
Tedarikçi seçme, değerlendirme, tetkik ( planı, değerlendirmesi, soruları,)
Hepsi ekte.
Yararlı olur umarım.

Beğenilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. ;)

Ekli dosyalar

• SAT.FR.003 TEDARİKÇİ SEÇME FORM.xls
    22 KB · Görüntüleme: 797
  • SAT.FR.004 TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME FORMU.xls
    25 KB · Görüntüleme: 691
  • SAT.FR.006 TEDARİKÇİ TETKİK PLANI.xls
    42.5 KB · Görüntüleme: 603
  • SAT.FR.007 TEDARİKÇİ DENETLEME DEĞERLENDİRME FORMU.xls
    21.5 KB · Görüntüleme: 647
  • SAT.FR.007-A TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME SORU fORMU.xls
    24 KB · Görüntüleme: 654
Son düzenleme:
Merhaba,
Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Ben de faydalanacağım mutlaka teşekkür ederim.
Bazı görüşlerim var naçizane paylaşmak isterim;
FR.003 sadece malzeme tedarikçileri için oluşturulmuş bir form. Hizmet tedarikçilerinin seçimi için ayrı bir form mevcut mudur?
FR.004 hali hazırda çalışılan firmaların periyodik değerlendirilmesi için kullanılan bir form. Başlıkta Seçme/Değerlendirme değil, sadece Değerlendirme olmalı. Aksi halde FR.003 ile kullanımı çakışmaktadır.
Değerlendirme sonucu alınan puanın hangi Tedarikçi Sınıfına denk geldiğini belirteceğimiz bir kutunun olması sonuç ifadesini netleştirebilir.
Ayrıca, bir önceki değerlendirmeye ait puanın da forma yazılması, "devam" veya "değişmeli" kararını etkileyecek/destekleyecek bir etken olacaktır.
Özellikle hizmet tedariğinin değerlendirilmesi aşamasında İş Güvenliği ve Çevre Uzmanlarının da görüşü alınmalıdır. Taşeronun İSG ve Çevre kurallarına uygun çalışıp çalışmadığı belirtilebilir.
FR.007 A - "Tedarikçi Değerlendirme" değil, Tetkik(Denetleme) formu değil midir?
Yine Hammadde/Malzeme/Teknik Tedarikçi denetimi için oluşturulmuş. Ben hizmet tedarikçileri için çalışma yapıyorum. Bitirince paylaşmak isterim.
FR.007 Denetleme Değerlendirme formunda ise, uygunsuzluklar için ayrı bir sütun olmalı ve her uygunsuzluk için oluşturulmuş aksiyon(lar) belirtilmeli. Yani hangi aksiyonun hangi uygunsuzluk için planlandığı/alındığı net olmalı. Ve sonuna Takip sütunu eklenebilir, bu sayede alınan ve yapılan aksiyonun etkinliği değerlendirilebilsin.

Teşekkürler,
İyi çalışmalar dilerim.

Elektronik firması olarak bol miktarda malzeme ve yan sanayi kullandığımız için malzeme tedarikçi seçme formu düzenledik. Hizmet için yapılabilir biz yapmadık. Çok fazla bize kalmadığı için hizmet tedarikçi seçme işi yapmak anlamsız olacaktı.
Sat.fr.004 ü dediğiniz gibi sadece değerlendirme formu yapmıştım zaten, ekleyeli çok oldu burdaki eski hali kalmış.

Hizmet yada malzeme kutusu var zaten. Değerlendirme yaparken bir önceki yada sonraki değil süreçte belirtilen puan da olması ve kalite konusunun kesinle çok kötü puanda olmaması şartı anlatılıyor.

Taşeron olarak kullandığımız yan sanayi ortaklardan birinin diğer şirketi olunca taşeron değerlendirme formaliteden öte gidemiyor malesef.
Hizmet kısmı özellikle çok ele alınmadı farkındayım.

fr.007A TEDARİKÇİ DENETLEME & DEĞERLENDİRME FORMU adı .

aksiyon istenen konular dif formu ( düzeltici & iyileştirici faaliyet formu ) düzenlenerek cevap isteniyor.

yakın ilgi alaka ve uyarılar için teşekkür ederim.
Bu konuyu yakından incelediğinizi gösteriyor. iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

• SAT.FR.004 TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME FORMU.xls
    25 KB · Görüntüleme: 559
  • SAT.FR.007-A TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME SORU fORMU.xls
    24 KB · Görüntüleme: 482
Merhaba,
Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Ben de faydalanacağım mutlaka teşekkür ederim.
FR.003 sadece malzeme tedarikçileri için oluşturulmuş bir form. Hizmet tedarikçilerinin seçimi için ayrı bir form mevcut mudur?
FR.004 hali hazırda çalışılan firmaların periyodik değerlendirilmesi için kullanılan bir form. Başlıkta Seçme/Değerlendirme değil, sadece Değerlendirme olmalı. Aksi halde FR.003 ile kullanımı çakışmaktadır.
Değerlendirme sonucu alınan puanın hangi Tedarikçi Sınıfına denk geldiğini belirteceğimiz bir kutunun olması sonuç ifadesini netleştirebilir.
Ayrıca, bir önceki değerlendirmeye ait puanın da forma yazılması, "devam" veya "değişmeli" kararını etkileyecek/destekleyecek bir etken olacaktır.
Özellikle hizmet tedariğinin değerlendirilmesi aşamasında İş Güvenliği ve Çevre Uzmanlarının da görüşü alınmalıdır. Taşeronun İSG ve Çevre kurallarına uygun çalışıp çalışmadığı belirtilebilir.
FR.007 A - "Tedarikçi Değerlendirme" değil, Tetkik(Denetleme) formu değil midir?
Yine Hammadde/Malzeme/Teknik Tedarikçi denetimi için oluşturulmuş. Ben hizmet tedarikçileri için çalışma yapıyorum. Bitirince paylaşmak isterim.
FR.007 Denetleme Değerlendirme formunda ise, uygunsuzluklar için ayrı bir sütun olmalı ve her uygunsuzluk için oluşturulmuş aksiyon(lar) belirtilmeli. Yani hangi aksiyonun hangi uygunsuzluk için planlandığı/alındığı net olmalı. Ve sonuna Takip sütunu eklenebilir, bu sayede alınan ve yapılan aksiyonun etkinliği değerlendirilebilsin.

Teşekkürler,
İyi çalışmalar dilerim.
Merhabalar,

Hizmet firmalarının değerlendirilmesi ile ilgili nasıl bir çalışma yaptınız. Paylaşmanız mümkün müdür?

Merhaba,

Teşekkürler,
İyi çalışmalar dilerim

Tedarikçi sistem denetimini minimum ISO9001 sertifikasına sahip olmayan firmalara yapacağız. Tedarikçi proses denetimini yeni parçalar, şikayet durumu vs göre yapılacak. değil mi? Her iki denetim zorunlu mu sadece sertifikası olmayan firmaları denetlemek yeterli mi

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri