Yeni Satın Alma Prosedürü ( Iso9001:2015 )

Ayberoz

Orgeneral
Moderatör
Üye
Satın alma Prosedürü ( ISO9001:2015 )
Versiyon değişikliği sonrası ortaya çıkan Satın alma prosedürümüz ekte.

Değerlendirme ve yorumlarınızı bekliyorum.

Faydalı olur umarım.

Beğenilerinizi esirgemeyiniz ;)

Ekli dosyalar

• YÖN.PR.10 Satınalma Prosedürü.pdf
    115.1 KB · Görüntüleme: 512
Son düzenleme:
Merhaba Sayın Ayberoz. Ellerinize sağlık. Dikkatimi çeken birkaç nokta oldu. Birisi hizmet sağlayıcı terimi geçmiyor prosedürde. Malum yeni revizyonda terimlerde öne çıkıyor. Bu çok önemli bir detay değil . Hizmet sağlayıcınin denetimlerine de açıkça deginmeniz daha iyi olacaktır. Kaliteden gelen veriler vs değerlendirmelerden bahsediliyor ama biraz üstü kapalı kalmış. Tedarikçi hizmet sağlayıcı firmaların denetiminin ne sıklıkla nasıl yapılması gerektiği gibi açıklamalar gerektiğini düşünüyorum . Ve ayrıca prosedürde ve talimatlarda sürecin tam olarak hem teorik olarak hem de dokümante edilmesi konusunda tam açıklama yapılması gerekir. Yani depodan gelen talebin hangi formla ya da yazılımla nasıl geldiği, onay süreci , piyasa araştırması bu süreçle ilgili kullanılan dokümanlar . Kısaca özetlemek gerekirse satınalma personelinin is bıraktığını dusunursek yeni gelen birinin kimseye sormadan neyi nasıl yapacağını o prosedürde görmesi gerekli. Çünkü herseyin detaylı anlatımın prosedurlerde yapıyoruz. Sistem olarak bize açık bir insan oldugunuz için ve de samimiyetinizden dolayı görüşlerimi belirtmek istedim :)

Prosedürde amaç kısmını tamemen değiştirdim. ( Son paragrafta DÖF kalmış, Önleyici yerine iyileştirici kelimesi gelince DÖF = DİF oldu, onuda düzelttim.)
Bilgilerinize.. Düzeltilmiş halini yeniden yükledim.

Faydalı olur umarım.

merhabalar ayberoz bey . Ben dokümanı indiremiyorum hata veriyor.

Prosedürde amaç kısmını tamemen değiştirdim. ( Son paragrafta DÖF kalmış, Önleyici yerine iyileştirici kelimesi gelince DÖF = DİF oldu, onuda düzelttim.)
Bilgilerinize.. Düzeltilmiş halini yeniden yükledim.

Faydalı olur umarım.

merhabalar ayberoz bey . Ben dokümanı indiremiyorum hata veriyor.[/QUOTE
Ayberoz bey ben daha önce 17025 standartı ile çalışmıştım ilk defa 9001 üzerinde kalite yönetim temsilcisi olarak çalışmaya başladım .Bu iki standardın birbirine benzer ve farklı yönleri ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

merhaba Satın almacı ihityacı olan malzemeleri tedarikçiye form karşılığında mı bildiriyor.sipariş/teklif formu adı altında var ise böyle bir form paylaşbilir misiniz?prosedürde isapriş kayıtları bu formlar aracılığıyla kayıt altına alınır demiş ama form numarası yok .Teşekkürler.

Eğer firmamızın bir hammaddeye komponente ihtiyacı varsa Satınalma sipariş formu kullanıyoruz bizim üretimimiz bir ürün müşteriye teklifinde ise Malzeme Telif/Sipariş formunu kullanıyoruz. Sizde benzer bir çalışma uygulayabilirsiniz. Bu formları sistem dokümanı olarak bir numara vermeli ve ilgili prosedür de işlemelisiniz.

Ekli dosyalar

• FR45 - Malzeme Teklif-Sipariş Formu(R01).xlsx
    32.3 KB · Görüntüleme: 116
  • FR09 - Satınalma Sipariş Formu.doc
    526.5 KB · Görüntüleme: 126
merhaba Satın almacı ihityacı olan malzemeleri tedarikçiye form karşılığında mı bildiriyor.sipariş/teklif formu adı altında var ise böyle bir form paylaşbilir misiniz?prosedürde isapriş kayıtları bu formlar aracılığıyla kayıt altına alınır demiş ama form numarası yok .Teşekkürler.
Merhaba,
Sipariş ve teklif formlarına ait örnekler ektedir. Biz de çalışmalarımızı formlar üzerinden yapıyoruz. Bu tip bir formu sisteminize ekleyip numaralandırarak prosedüre uyumlu hale getirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• Teklif İsteme Formu.doc
    66 KB · Görüntüleme: 111
  • Sipariş Formu.xls
    47.5 KB · Görüntüleme: 111
Eğer firmamızın bir hammaddeye komponente ihtiyacı varsa Satınalma sipariş formu kullanıyoruz bizim üretimimiz bir ürün müşteriye teklifinde ise Malzeme Telif/Sipariş formunu kullanıyoruz. Sizde benzer bir çalışma uygulayabilirsiniz. Bu formları sistem dokümanı olarak bir numara vermeli ve ilgili prosedür de işlemelisiniz.
teşekkür ederim

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri