Risk Analizi Sonuçları

YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
Geçtiğimiz ay firmamızda yapılan ISO 9001:2015 Denetimi sonrasında
Risk değerlendirme tablosu sonuçlarına göre önemli risk çıkan madddelerin izlenmesi gerekliymiş .
Bununla ilgili hedef takip tablosu oluşturulabilir olarak yorum yapıldı.
Konu hakkında desteklerinizi rica ederim

risk değerlendirme tablosunun bir sütununa takip periyodu yazın, sonra da o periyotlarda konunun güncellenmesini yapın, bir yöntem.
Ya da DF açın ve aksiyon takibi yapın, bir yöntem.
Kolay olanı ilk olan, tek liste üzerinde görebilirsiniz. Zaten bizim ülkede uzun soluklu aksiyon olmaz, yapılır ve sonuç alınır. Önemli olan konu şu, eğer sonuç olumsuz ise bu durum yeni bir aksiyon gerektirir mi ona bakılmalı.

risk değerlendirme tablosunun bir sütununa takip periyodu yazın, sonra da o periyotlarda konunun güncellenmesini yapın, bir yöntem.
Ya da DF açın ve aksiyon takibi yapın, bir yöntem.
Kolay olanı ilk olan, tek liste üzerinde görebilirsiniz. Zaten bizim ülkede uzun soluklu aksiyon olmaz, yapılır ve sonuç alınır. Önemli olan konu şu, eğer sonuç olumsuz ise bu durum yeni bir aksiyon gerektirir mi ona bakılmalı.
Faruk Bey teşekkür ederim cevabınız için. Aslında takip periyodu olarak sütun mevcut fakat değişik bir öneri sunuldu. Önemli risk çıkan maddeye bir tolerans verip (örn %30) bu toleransı izlemek için ayrıca hedef takip tablosu oluşturup orada ele alabilirsin dediler.
Hedef takip tablosunda nasıl ele alabilirim ya da bu toleransı neye göre verebilirim onu anlayamadım

denetçi bir yerde gördüğünü size de söyleyip ukalalık yapmış. her tavsiyeye bakmayın derim; benim söylediklerim dahil. size göre ihtiyaç mı değil mi onu sorgulayın. evet hedef takip tablosunda takip etmek güzel olur ama gerek var mı? bu iş yüküne vs.
ancak süreçlerinizde hedef takibi yapıyorsanız, listeniz var ise buraya eklenebilir; konu başlığını sayısal verilere çevirip takip etmek gibi.

denetçi bir yerde gördüğünü size de söyleyip ukalalık yapmış. her tavsiyeye bakmayın derim; benim söylediklerim dahil. size göre ihtiyaç mı değil mi onu sorgulayın. evet hedef takip tablosunda takip etmek güzel olur ama gerek var mı? bu iş yüküne vs.
ancak süreçlerinizde hedef takibi yapıyorsanız, listeniz var ise buraya eklenebilir; konu başlığını sayısal verilere çevirip takip etmek gibi.
Evet söylediğinizde haklı olabilirsiniz. Desteğiniz ve bilgi için teşekkür ederim.
Süreç takiplere ekleyerek bir revizyon yapacağım

Geri