Polivalans Tablosu Hedef Yönetimi

Arkadaşlar merhaba,
Polivalans tablolarında hedef seviyeler sorgulanıyor. Hedeflenen seviyeye nasıl ulaşacak sorusu. Bununla ilgili aslında kriterlerimiz var, seviye 1 den seviye 4 e kadar hangi kriterleri karşılayınca geçecek listesi.
Ancak yine de sürekli hedeflenen seviyeler ile ilgili eğitim planı sorgulanıyor. Ancak bazen olmuyor, yani malesef üretim liderleri bunu atlıyor hedeflenen seviyelere eğitim planlamak, bunu İK ya bildirmek.
Bunu nasıl yönetiyorsunuz, ya da bir öneriniz var mıdır?

Teşekkür ederim.

merhaba,

çok güzel bir soru. sistem denetçileri bunlar ile uğraşıyorlar ise çok güzel. ama bu soru müşteri özel isteği gibi geliyor:)

şimdi kişi bazlı 4 seviyeyi gösteren eğitim planı oluşturmanız gerekir.
I-L-U-O kategorize edilir. bizdeki karşılığı 1. seviye/2. seviye/3. seviye/4. seviye
geçiş kriterlerinizde muhakkak sınav sistemi de olmalıdır!
ik bu işi tek başına takip edememesi çok normal. her bölüm kendi çalışanlarını kişi bazlı oluşturulan plana göre takip etmelidir. yani her bölüm bunun için sorumlu atamalıdır. eğitimlerin verilmesi ayrı bir konu. buradaki konu takibi içindir. polivalans güncellemesi ve yayını öncesi kalite güvence kontrolünden geçmelidir.
bunu takibi için günlük denetimleriniz var ise soru maddesi ekleyebilirsiniz.
ilk başlatma sisteminiz var ise bu sorgu maddesi olarak eklenebilir. ilk başlatma artık ölçüsel ve görsel kontrollerin çok dışına çıktı. 5S, ISG Vb konularda eklenmelidir. veya üretime ayrıca bir ilk başlatma hazırlanmalı ve bu tarz konuları kontrol edilmelidir.
proses denetimlerinize sorgu maddesi olarak eklenebilir.

kişi bazlı eğitim planı, hedef tarihi içermeli. bu tarihten önce örneğin 15 günce haber vermeli tarzında excel uyarı sistemi ile desteklenmelidir. yazılım kullanıyorsanız da aynı şekilde.

Daha ayrıntılı destek için;
[email protected]

bir katkı ve bakış açısı daha vereyim:)

hep yükseltiyoruz
ya alçaltma?
belki seviyesinde performans gösteremeyecek
bu bağlamda süreçlerimizde bu kısmı da düşünmenizde fayda var.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri