Kalite Yönetim Temsilcisi Görev Tanımı

fthtncl

Orgeneral
Moderatör
Kalite Yönetim Temsilcisi Görev Tanımı ektedir.

Ekli dosyalar

• 06-YÖNETİM TEMSİLCİSİ.doc
    48 KB · Görüntüleme: 458
Paylaşım için teşekkürler, yanlız ISO9001:2015 eğitiminde Yönetim temsilciliği kaldırıldı diye öğrendik. Her süreç kendi sahibince yönetilecek diye anlatıldı. Her şeyi gene bizler yapıyor olsak da :)

Yönetim temsilcisi tanım olarak kalktı ancak aynı görev ve yetkilere sahip biri/birilerinin olması gerekiyor. Aldığım eğitimde bu şekilde iletilmişti Ayhan Bey. Sürecimizde Yönetim temsilcisi yerine Yönetim Ekibi olarak 3 kişiye atama yapıp, sorumlulukları belirledik. Dediğiniz mantık da çıkıyor bir açıdan. Bir kişi yerine birden fazla kişi olabilir, bu süreç sorumluları da olabilir ancak sorumlu kişilerin tanımlanması gerekiyor.

16949 da devam ediyor ama Iso 9001 de de dediğiniz şekilde

Ayrıca her süreç kendi sahibince yonetilse bile bu sürece süreç sorumlularini adapte edecek ve onları yönetim adına sorgulayacak biri gerekiyor. Açıkça belirtilmese bile süreçlere adapte yada organizasyona bağlı diğer dobiyi yönetecek bir kişi belirlenmesini istiyor standart

merhabalar kalite kontrol şefi olarak çalıştığım firmada iso 9001:2015 sistemine ait form talimat vs yok sistemi en başından kuruyorum. bunun için görev tanımımın kalite kontrol şefi olması yeterli mi yoksa standart kalite yönetim temsilcisi olmalıdır diyor mu?

Bunun için uygunsuzluk yazacaklarını sanmıyorum. Şöyle bir durum da var eğer yönetim temsilcisi olarak atandıysanız her pozisyonun olduğu gibi bunun içinde görev tanımı hazırlamalısınız

merhabalar kalite kontrol şefi olarak çalıştığım firmada iso 9001:2015 sistemine ait form talimat vs yok sistemi en başından kuruyorum. bunun için görev tanımımın kalite kontrol şefi olması yeterli mi yoksa standart kalite yönetim temsilcisi olmalıdır diyor mu?
Kalite şefi ve yönetim temsilcisi görev tanımlarını ayrı ayrı yapınız. Sonrasında o görevlere isim atamalarını yapınız. Her iki görev için de kendinizi atayabilirsiniz. Bu görevlerdeki kişiler değişebileceğinden dolayı ve de daha anlaşılır olması için bu görev tanımlarını ayrı ayrı oluşturmanız daha sağlıklı olacaktır.Standartta yönetim temsilcisi zorunluluğu olmadığı için açık bir ifade bulamazsınız. Fakat siz bu temsilciyi atayacaksanız görev tanımını da ayrı yapmanız daha uygun

teşekkür ederim bilgilendirme için. anladığım kadarıyla ünvan çok önemli değil.peki kalite yönetim temsilcisi olmak için herhangi bir eğitim vs almak gerekiyormu

Kesinlikle eğitim almalısınız. Hangi standartları çalıştıracaksanız, bunu bilinçli yapmak adına eğitim almanız gerekli ayrıca iç tetkik yapmak için zaten sertifikalı eğitim almanız gerekiyor. Dostane tavsiyem hiç bir standart için bu ne işime yarayacak demeyin meslek ile ilgili bir çok eğitimi almaya gayret gösterin CV'niz ne kadar güçlü olursa sonraki işlerinizde rakiplerinizden bir adım önde olun daima

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri