ISO 9001, ISO14001 ve ISO 45001 güncellendi.

Merhaba,

Şu an henüz el kitabında bir değişiklik yapmadım. Sadece Liderlik maddesine atfen Çevre Politikası'na iklim değişikliği ile ilgili bir cümle ekledim.

"İklim değişikliğinin önemi, gözetimi ve takibi konusunda; üst yönetimimiz, çalışanlarımız ve diğer tüm paydaşlarımızın farkındalıklarını yükseltmeyi, bu konuda zorunlu veya gönüllü yükümlülüklere uymayı ve sürekliliği sağlamayı taahhüt ederiz." şeklinde..
Merhaba , Benimle de paylaşabilir misiniz. Teşekkürler.
[email protected]

Merhaba,
İklim değişikliği ile ilgili iç hususlar ve dış hususlar ve risk analizi ile ilgili örnek paylaşmanızı rica ediyorum.
Denetim uygunsuzluğumuz mevcuttur.
Yardımcı olursanız sevinirim.
mail adresim: [email protected]

İyi çalışmalar.

Merhaba,

Örnek olması açısından 9001-14001 İklim Değişikliği için Bağlam ve İlgili Taraf risk analizini sizler ile paylaşıyorum. Üzerinde çalışmaya devam etmekteyim.

Herhangi bir eksiklik var ise veya bu süreç ile ilgili dokümanlarınız mevcut ise, paylaşabilirseniz memnun olurum.

Mert Bey Merhabalar;
Dokümanı detaylı bir şekilde yapıp paylaşmışsınız elinize sağlık.

Örnek olması amacıyla diğer süreçleri kapsayan dökümanları paylaşabilir misiniz? Bendekiler ile sizin taraflarla ilişkilendirmek istiyorum

Teşekkür ederim

[email protected]

Merhaba,

Paylaştığım doküman dışında elimde doküman bulunmamaktadır. Var ise arkadaşlar paylaşabilirse benim için de iyi olur.

Merhaba,

Şu an henüz el kitabında bir değişiklik yapmadım. Sadece Liderlik maddesine atfen Çevre Politikası'na iklim değişikliği ile ilgili bir cümle ekledim.

"İklim değişikliğinin önemi, gözetimi ve takibi konusunda; üst yönetimimiz, çalışanlarımız ve diğer tüm paydaşlarımızın farkındalıklarını yükseltmeyi, bu konuda zorunlu veya gönüllü yükümlülüklere uymayı ve sürekliliği sağlamayı taahhüt ederiz." şeklinde..
Merhabalar Mert Bey benimle de paylaşabilirmisiniz rica etsem.

Merhaba,
İklim değişikliği ile ilgili iç hususlar ve dış hususlar ve risk analizi ile ilgili örnek paylaşmanızı rica ediyorum.
Denetim uygunsuzluğumuz mevcuttur.
Yardımcı olursanız sevinirim.
mail adresim: [email protected]

merhaba,

Aşağıdaki hususlara adım adım dikkat etmenizde fayda var;

Öncelikle ISO 9001 in yayınladığı TS EN ISO 9001/A1 dış kaynaklı dokümanı temin etmeniz. Dış kaynaklı doküman izleme listesine eklemeniz.
Bunun üzerinden bir gap analizi yapmanız.
Bu gap analizinde sisteminizin şu kısımları etkilenecektir;
1-Kuruluşun bağlamı
2-Tarafların ihtiyaç ve beklentileri
3-kalite&çevre&ısg politikanızı gözden geçirmeniz ve iklim değişikliği kapsamında güncellemeniz
4-Özellikle proje, satınalma, kalite, üretim, malzeme planlama, çevre ve isg süreç risk analizlerine iklim değişikliği ile alakalı riskleri eklemeniz gerekir. örnek: iklim değişikliği kaynaklı satınalınan malzemelerin firmamıza geç gelmesi veya gelememesi
5-anormal durum tanımlamalarınız veya acil durum planlarınızda bu tarz risklerde neler yapılacağına dair eskalasyonu ve backup çözümleri tanımlayınız. Simüle edebileceğiniz bir tatbikatta yaparsınız mükemmel olur. örneğin: satınalınan ürünler tarafımıza gelemedi! ilgili birimler arası eskalasyon ve çözümlere dair davranışları izleyip, raporlamanız
6-swot analizi tehditler ve bu tehditlerden gelecek fırsatları analiz ediniz. örnek:
İklim değişikliği kapsamında Yeşil Finansman: İklim değişikliğiyle mücadele için sağlanan yeşil tahviller ve fonlar, sürdürülebilir projelere yatırım yapma fırsatlarını artırıyor.
Çalışan Bilincinin Artması: İklim değişikliği hakkında artan farkındalık, bireylerin ve
çalışanların daha sürdürülebilir yaşam tarzlarına geçiş yapmalarını teşvik edebilir.
Yenilenebilir Enerji Yatırımları: Güneş, rüzgar ve hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji
kaynaklarına yapılan yatırımlar artıyor. Bu, enerji bağımsızlığını artırma ve karbon salınımını
azaltma fırsatı sunuyor.
7-sürekli iyileştirme planlarınızda doğal kaynakların tüketimine ve sürdürlebilirliğine dair iyileştirme projeleriniz olmalıdır

umarım destek olabilmişimdir
herkese iyi çalışmalar

sürdürülebilirlik konusu nedir. Neleri kapsıyor. Nasıl çalışmalar yaparak sisteme yansıtıyorsunuz bilgi verebilir misiniz

Merhabalar çalıştığım kurum için ISO 9001 çalışmaları yapılmakta ve dokümanlar tamamlandıktan sonra TSE belgelendirme süreci için başvuru yapacağız bu süreçte hangi dokümanlarda revize işlemi yapılması gerekiyor

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri