Iso 28001

Adilees

Teğmen
Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Fabrikamızda ISO 28001 standardını almamız gerekiyor. Standardı fabrikamıza entegre etmek için hangi kuruluşlardan eğitim almamız gerekmekte? Aranızda bu standart ile ilgili çalışan var mı? Ya da fabrikasında bu standardı kullanmakta olan var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, konuyla ilgili bir fikrim yok. Almamız gerekiyor demişsiniz, neden böyle bir zorunluluk oluştu, onu sormak istedim.

Merhaba,

Szutest veriyordu emin değilim ama.
Zamanında araştırmasını yapmıştım firmamızın eksiği çok olduğu için çalışma yapmadim

Merhaba Adilees,
Benim çalıştığım firmada ISO 28001 yönetim sistemini kurmak için çalışmalara başlayacak, acaba hangi firma ile çalışıyorsunuz? Çalışmalara başladınız mı? Çalışmalar nasıl gidiyor, süreç zor mu?

Merhaba Adilees,
Benim çalıştığım firmada ISO 28001 yönetim sistemini kurmak için çalışmalara başlayacak, acaba hangi firma ile çalışıyorsunuz? Çalışmalara başladınız mı? Çalışmalar nasıl gidiyor, süreç zor mu?
Mustafa Bey merhaba, firma olarak BBS Belgelendirme ile TZGY'nin kurulumunda çalışmaya başladık. Kendilerinin konu hakkında deneyimleri oldukça iyi. BBS tarafından planlanmış olan eğitimleri her iki haftada 2 gün olarak devam etmekte. Bizim danışmanımız olan Ömer Bey konu hakkında oldukça bilgili ve yardımcı. Sürecin büyük bir kısmı Kalite Kontrol, Paketleme, Mamül Ambar, Depo ve Sevkiyat kısımları ile alakalı. Fakat diğer süreçler de işin içine giriyor. Bizim TZGY için son tarihimiz Ağustos 2020 olduğu için yoğun bir tempo ile çalışma içerisindeyiz şu anda.

Yardımcı olabileceğim konu var ise istediğiniz gibi sorabilirsiniz.
İyi günler. :)

Mustafa Bey merhaba, firma olarak BBS Belgelendirme ile TZGY'nin kurulumunda çalışmaya başladık. Kendilerinin konu hakkında deneyimleri oldukça iyi. BBS tarafından planlanmış olan eğitimleri her iki haftada 2 gün olarak devam etmekte. Bizim danışmanımız olan Ömer Bey konu hakkında oldukça bilgili ve yardımcı. Sürecin büyük bir kısmı Kalite Kontrol, Paketleme, Mamül Ambar, Depo ve Sevkiyat kısımları ile alakalı. Fakat diğer süreçler de işin içine giriyor. Bizim TZGY için son tarihimiz Ağustos 2020 olduğu için yoğun bir tempo ile çalışma içerisindeyiz şu anda.

Yardımcı olabileceğim konu var ise istediğiniz gibi sorabilirsiniz.
İyi günler. :)

Adilees Merhaba,
Cevaplar için teşekkür ederim. Bizim de son tarihimiz Ağustos 2020. Tahminim ve büyük ihtimalle aynı tedarikçi için ISO 28000 kurulumu yapmak istiyoruz. Belki aynı sektörde çalışıyoruzdur. İletişime geçmek, ISO 28000 konusunda yardımlaşmak isterim.
İyi günler, iyi çalışmalar.

Adilees Merhaba,
Cevaplar için teşekkür ederim. Bizim de son tarihimiz Ağustos 2020. Tahminim ve büyük ihtimalle aynı tedarikçi için ISO 28000 kurulumu yapmak istiyoruz. Belki aynı sektörde çalışıyoruzdur. İletişime geçmek, ISO 28000 konusunda yardımlaşmak isterim.
İyi günler, iyi çalışmalar.
İletişim olarak mail adresimi verebilirim size Mustafa Bey, yardımcı olabileceğim konu hakkında sorularınızı yazabilirsiniz.
[email protected]

Merhaba müşterimiz bizden ISO 28001 belgesi istemektedir. Bununla ilgili çalışma yapan var mı? Örnek en azından geçiş planı olan varsa paylaşabilir mi? Standartla ilgili hiçbir fikrim yok, okuduğumda anlamadım da firmam eğitim aldırmıyor. Standardı okuyarak sistem kurmam isteniyor. Fakat okuduğumda anlamadım. Karanlıkta yolumu bulmaya çalışıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Merhaba müşterimiz bizden ISO 28001 belgesi istemektedir. Bununla ilgili çalışma yapan var mı? Örnek en azından geçiş planı olan varsa paylaşabilir mi? Standartla ilgili hiçbir fikrim yok, okuduğumda anlamadım da firmam eğitim aldırmıyor. Standardı okuyarak sistem kurmam isteniyor. Fakat okuduğumda anlamadım. Karanlıkta yolumu bulmaya çalışıyorum. Yardımcı olur musunuz?
Merhabalar,

Firmanızdan GAP analizi almasını talep edin.
Gap analizi ile eksikliklerinizi bilir ve yol haritanızı oluşturabilirsiniz.
Eğer firmanız destek vermiyorsa bu işin olmayacağı çok açıktır.

iyi çalışmalar dilerim.

GAP analizi hangi firmadan alacağız? Bu konuda bütçe ayırmayacaklardır. İnternettede yardımcı hiçbirşey bulamıyorum. sizin önerebileceğiniz başka birşey var mı?

GAP analizi hangi firmadan alacağız? Bu konuda bütçe ayırmayacaklardır. İnternettede yardımcı hiçbirşey bulamıyorum. sizin önerebileceğiniz başka birşey var mı?
Herhangi bir belgelendirme firmasından alabilirsiniz.
Çok bir maliyeti olmayacaktır.
Eğer ayırmazlar ise tek tek maddelerin üzerinden geçerek standart kurulumunu siz yapmalısınız.

ben standardı okudum fakat anlamadım GAP analizini de yaptım. Bir aksiyon çıkartamadım.
- Tedarik zincirindeki kuruluş, uluslararası tedarik zincirinin bu Uluslararası Standarda uygun olduğunu iddia ettiği kısmını bir Uygulama Beyanında tanımlamalıdır.

UYGULAMA BEYANI nedir? 27001 deki gibi birşey mi?

Belgelendirme firmasından yardım alabilsem forum sitelerinde 28001 nedir diye araştırma yapmazdım.

Günaydın , Taksim danışmanlık 'tan Dilek hanımı arayın ismimi verin yardımcı olacaktır

https://www.taksimdanismanlik.com/iso-28000-tedarik-zinciri-guvenlik-sistemi-belgesi/

Taksim Danışmanlık ve Yazılım Hizmetleri Tic.Ltd. Şti.
adres.png
Adres:
Beylikdüzü OSB mah. Mermerciler Sanayi Sit. 3. Cad. No: 8 Corner Office K:3 D:53 Beylikdüzü / İstanbul
Telefon:+90 212 438 42 06 & +90 212 438 73 25
gsm.png
Gsm:
+90 532 350 82 46 & +90 553 883 40 63

E-mail:[email protected]

Standartı okuyarak sistem kurmak kadar aptalca bir fikir duymamıştım şimdiye kadar, bence ilk fırsatta kaçın oradan...

Merhaba birşey soracağım 28000 standardında yer alan 8.4 Kontroller maddesinde kanıt olarak ne sorgulanması gerekiyor? yardımcı olabilir misiniz?

Kontrol listeleri mi oluşturmamız gerekiyor? sevkiyat denetim listesi bunu karşılar mı?

Günaydın , Taksim danışmanlık 'tan Dilek hanımı arayın ismimi verin yardımcı olacaktır

https://www.taksimdanismanlik.com/iso-28000-tedarik-zinciri-guvenlik-sistemi-belgesi/

Taksim Danışmanlık ve Yazılım Hizmetleri Tic.Ltd. Şti.
adres.png
Adres:
Beylikdüzü OSB mah. Mermerciler Sanayi Sit. 3. Cad. No: 8 Corner Office K:3 D:53 Beylikdüzü / İstanbul
Telefon:+90 212 438 42 06 & +90 212 438 73 25
gsm.png
Gsm:
+90 532 350 82 46 & +90 553 883 40 63

E-mail:[email protected]
ISO 28001 in herhangi bir akreditasyonu henüz yok. Bu yüzden ilgili firmada zaten non-accredit bilr belge verecek.
Bu tip durumlarda en azından IAF gibi bir kurumdan tanınmış akreditasyon üzerinden belge veren bir firmadan bu belgeyi almaları daha sağlıklı olur.

Standartı okuyarak sistem kurmak kadar aptalca bir fikir duymamıştım şimdiye kadar, bence ilk fırsatta kaçın oradan...
birde sistem başka nasıl kurulur ki:) standardın gerekliliklerini yerine getirerek.
İlgili arkadaşımız standart dilini anlamıyor, tecrübesi yok yada standardı yorumlayamayabilir.
Esas standart üzerinde kalmak olmalıdır bence.

ben standardı okudum fakat anlamadım GAP analizini de yaptım. Bir aksiyon çıkartamadım.
- Tedarik zincirindeki kuruluş, uluslararası tedarik zincirinin bu Uluslararası Standarda uygun olduğunu iddia ettiği kısmını bir Uygulama Beyanında tanımlamalıdır.

UYGULAMA BEYANI nedir? 27001 deki gibi birşey mi?

Belgelendirme firmasından yardım alabilsem forum sitelerinde 28001 nedir diye araştırma yapmazdım.

Uygulama beyanı dediğimiz durum standardın firma üzerine düşen kısımlarına ne kadar uygun ve bu uygunluk durumlarının farkında ve ne tür aksiyonlar alması gerektiği ile ilgili bir doküman olmalıdır.
Bir kaç farklı şekilde olabilir. Örneğin bir uygulanabilirlik bildirgesi hazırlayabilirsiniz benzer işi görür yada bir taahhüt mektubu tarzı bir firma deklarasyonu oluşturabilirsiniz.

Bir firmam için hazırlamıştım aşağıda bir önek paylaşıyorum fikir vermesi açısından. 2. maddenin tamamını paylaşmadım o yüzden birebir alıp kullanmamnızı öneririm. :) diğer maddeler için benzer uygunluk değerlendirmeleri yapabilirsiniz.

Uygulama Beyanı (Statement of Applicability - SoA)​

Firma Adı: Soylu Lojistik A.Ş.
Belge Adı: ISO 28000 Uygulama Beyanı
Belge No: SoA-28000-001
Revizyon Tarihi: 30/10/2024
Hazırlayan: Güvenlik ve Uyum Departmanı

1. Uygulama Kapsamı

Bu uygulama beyanı, Soylu Lojistik A.Ş.'nin tedarik zinciri güvenlik risk yönetim sisteminin kapsamını ve uygulama alanlarını tanımlar. Soylu Lojistik A.Ş., ulusal ve uluslararası taşımacılık faaliyetlerinde güvenlik risklerini yönetmek amacıyla ISO 28000 standardına uygun bir güvenlik yönetim sistemi uygulamaktadır. Sistem, hammadde tedariğinden teslimata kadar tüm süreçlerde risk değerlendirmesi, izleme ve kontrol sağlamak üzere geliştirilmiştir.
Kapsam:
  • Depolama, nakliye ve dağıtım süreçleri
  • Tedarikçi yönetimi ve tedarikçi performans izleme
  • Acil durum ve kriz yönetimi
  • Güvenlik tehditlerine yönelik risk analiz ve iyileştirme süreçleri

2. Uygulama Alanları ve Karşılanan ISO 28000 Gereklilikleri

Süreç / Alt SüreçUygulama AlanıKarşılanan ISO 28000 Gereklilikleri
Tedarikçi YönetimiTedarikçilerin güvenlik gereksinimleri doğrultusunda değerlendirilmesi ve izlenmesiMadde 4.2 - Tedarik zinciri risk değerlendirmesi
Risk DeğerlendirmeFiziksel ve dijital güvenlik tehditlerine karşı düzenli risk analizleri ve değerlendirmeleriMadde 4.3 - Risk değerlendirme ve analiz
Depolama GüvenliğiDepo alanında erişim kontrolü ve izleme sistemlerinin uygulanmasıMadde 4.4 - Güvenlik önlemleri ve kontrol
Taşıma GüvenliğiNakliye sırasında güvenlik risklerinin kontrol altına alınması, GPS takibi ve sızma önleyici tedbirlerMadde 4.5 - Taşıma ve sevkiyat güvenliği
Acil Durum MüdahaleOlası güvenlik tehditlerine karşı acil durum planlarının oluşturulması ve tatbikatlarMadde 4.6 - Acil durum müdahale planı ve tatbikat
Personel Güvenlik EğitimiGüvenlik ve risk yönetimi alanında tüm personelin eğitilmesiMadde 4.7 - Eğitim ve bilinçlendirme
İzleme ve ÖlçümlemeGüvenlik performansının düzenli izlenmesi ve raporlanmasıMadde 4.8 - Güvenlik performansı izleme

3. Uyum ve Sürekli İyileştirme

Soylu Lojistik A.Ş., ISO 28000 standardına uygunluğunu sürdürmek ve tedarik zincirinin güvenlik risklerini etkin bir şekilde yönetmek için sürekli iyileştirme prensibi doğrultusunda iç denetimler ve yönetim gözden geçirmeleri yapmaktadır. İlgili tüm departmanlar belirlenen güvenlik gereksinimlerine uyumlu bir şekilde çalışmak üzere eğitilmekte ve denetlenmektedir.
Onay:
İmza:

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri