Merhaba değerli meslektaşlar,
Sektördeki deneyimlerimden biliyorum ki, ISO 9001, 14001, 45001, 17025, 50001 veya 27001 gibi yönetim sistemlerini kurmak ya da mevcut sistemleri sürdürmek, çoğu zaman büyük bir dokümantasyon yüküyle birlikte gelir. Özellikle denetimlerde, ilgili tarafların ve bağlamın riskleri ile süreç risklerinin ne kadar sorun çıkardığını hepimiz tecrübe etmişizdir. Bunun üzerine son zamanlarda, özellikle iklim değişikliğiyle ilgili riskler de denetimlerin kritik bir parçası haline gelmiştir. Bu konular, denetçilerin en çok odaklandığı ve genellikle en çok uygunsuzluk bulduğu alanlardır.
Bu zorluklara kalıcı bir çözüm sunmak amacıyla, kendi sistemimde etkinliğini kanıtladığım ve denetimlerden başarıyla geçtiğim bir dizi profesyonel dokümanı bir araya getirdim. Bu paketler, sıfırdan doküman oluşturmanın getirdiği zaman ve efor yükünü üzerinizden alacak ve bu dokümanları mevcut sisteminize kolaylıkla entegre etmenizi sağlayacaktır.
Bu Paketle Neler Elde Edeceksiniz?
Ön izleme görsellerinden birkaçını sizler ile paylaşıyorum.
(Lütfen bu gönderi altına e-postanızı paylaşmayın, aşağıda paylaştığım e-posta adresime mail gönderirseniz memnun olurum.)
Paket içeriği hakkında daha fazla bilgi almak ve bu değerli kaynakları edinmek için benimle aşağıdaki e-posta adresinden ve LinkedIn üzerinden iletişime geçebilirsiniz:
[email protected]
LinkedIn: Mert Çobanoğlu
Saygılarımla.

Sektördeki deneyimlerimden biliyorum ki, ISO 9001, 14001, 45001, 17025, 50001 veya 27001 gibi yönetim sistemlerini kurmak ya da mevcut sistemleri sürdürmek, çoğu zaman büyük bir dokümantasyon yüküyle birlikte gelir. Özellikle denetimlerde, ilgili tarafların ve bağlamın riskleri ile süreç risklerinin ne kadar sorun çıkardığını hepimiz tecrübe etmişizdir. Bunun üzerine son zamanlarda, özellikle iklim değişikliğiyle ilgili riskler de denetimlerin kritik bir parçası haline gelmiştir. Bu konular, denetçilerin en çok odaklandığı ve genellikle en çok uygunsuzluk bulduğu alanlardır.
Bu zorluklara kalıcı bir çözüm sunmak amacıyla, kendi sistemimde etkinliğini kanıtladığım ve denetimlerden başarıyla geçtiğim bir dizi profesyonel dokümanı bir araya getirdim. Bu paketler, sıfırdan doküman oluşturmanın getirdiği zaman ve efor yükünü üzerinizden alacak ve bu dokümanları mevcut sisteminize kolaylıkla entegre etmenizi sağlayacaktır.
Bu Paketle Neler Elde Edeceksiniz?
- İlgili Tarafların İhtiyaç ve Beklentisi Listesi: Paydaş analizinizi profesyonel bir listeyle sistematik hale getirin ve tüm ilgili tarafların beklentilerini net bir şekilde tanımlayın. (Sisteminize entegre edebileceğiniz 100'den fazla ilgili taraf)
- İlgili Taraf ve Bağlam Risk Analizi: Firmanızın iç ve dış dinamiklerinden kaynaklanan riskleri derinlemesine analiz edin.
- İlgili Taraf ve Bağlam Risk Aksiyon ve Takibi: Belirlediğiniz risklere karşı alınacak önlemleri tanımlayın ve bu aksiyonların takibini kolaylaştırın.
- Süreç Risk Analizi: Üretimden lojistiğe kadar tüm iş akışlarınızdaki potansiyel riskleri saptayın ve bu riskleri yönetmek için net eylem planları oluşturun. (Tüm Süreçlerinize entegre edebileceğiniz risk analizi)
- Süreç Riskleri Aksiyon Takibi: Süreç risklerine yönelik alınan aksiyonların etkinliğini düzenli olarak izleyin ve raporlayın.
- İlgili Taraf Bağlam SWOT Analizi ve Risk Aksiyon Takibi: Stratejik kararlarınız için kapsamlı bir SWOT analizi yapın ve bu analizin sonuçlarını risk yönetimiyle entegre edin.
- Süreç SWOT Analizi ve Risk Aksiyon Takibi: Operasyonel süreçlerinizin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek, iyileştirme alanlarını somutlaştırın.
- İklim Değişikliği İçin İlgili Tarafların İhtiyaç ve Beklentisi: İklim değişikliğinin paydaşlarınız üzerindeki etkilerini analiz edin ve bu beklentilere yönelik stratejiler geliştirin.
- İklim Değişikliği İçin Bağlam Risk Analizi: Firmanızın iklim değişikliğinden kaynaklanan iç ve dış risklerini değerlendirin. (Sisteminize kolaylıkla entegre edebileceğiniz 30'dan fazla İklim Değişikliği -İlgili Taraf hususu)
- Süreçlerin İklim Değişikliği Riskleri: Üretim süreçlerinizin iklim değişikliği risklerine karşı ne kadar dayanıklı olduğunu ölçün ve iyileştirme alanlarını belirleyin. (Her süreç için iklim değişikliği riskleri)
- İklim Değişikliği Riskleri Aksiyon ve Takibi: İklim değişikliği ile ilgili risklere yönelik alınan aksiyonların takibini kolaylaştırın.
- Riskler ve Fırsatları Değerlendirme Prosedürü: Tüm bu analizlerin temelini oluşturan, standart ve uygulanabilir bir prosedürle risk yönetimi yaklaşımınızı resmileştirin.
- Süreç Etkileşim Diyagramları: Karmaşık iş süreçlerinizi görselleştirin. Hangi sürecin hangi süreçle ilişkili olduğunu kolayca anlayarak operasyonel verimliliği artıracak iyileştirme alanlarını belirleyin.
Ön izleme görsellerinden birkaçını sizler ile paylaşıyorum.
(Lütfen bu gönderi altına e-postanızı paylaşmayın, aşağıda paylaştığım e-posta adresime mail gönderirseniz memnun olurum.)
Paket içeriği hakkında daha fazla bilgi almak ve bu değerli kaynakları edinmek için benimle aşağıdaki e-posta adresinden ve LinkedIn üzerinden iletişime geçebilirsiniz:
[email protected]
LinkedIn: Mert Çobanoğlu
Saygılarımla.