Iatf 16949 Minör Uygunsuzluk aksiyonlarının CARA sistemine yüklenmesi

asmin

Üsteğmen
Üye
Merhabalar,

Denetim sonrası 1ad minör uygunsuluğumuz oldu, aksiyonları aldık, 8D doldurduk, denetçi CARA sistemine bizim yüklememizi istedi, ben ilk defa karşılaşıyorum, S1 den S7 e kadar alan var, nasıl dolduracağım, bana bu konuda destek olabilecek var mıdır?

Merhaba;

Size bir json dosyası vermiştir zaten oradan açıyorsunuz ncara yı.
Corrective actions ;revision of instruction ise
Root Cause:Enough information in the instruction olmalı.
S6 da neyi iyileştirdiysen iyileştirmeleri yazmalısın
S6 ve S7 aynı olmamalı.S7 de etkinliği nasıl sağladığınla ilgili kanıtlarından bahsetmelisin.
Correction ve corrective actionların gelecek zamanlı olmalı9
(Evidence of implementation for correction ve evidence of implementation for corrective actions)gelecek zamanlı olarak ilk üst haneye yazdığınız faaliyetlerin gerçekleşmiş haldeki kanıt dokümanları olarak yazacaksın.(mesala revised FMEA dated 13th July 2022)İlk hanelerede Mesala FMEA will be updated(responsible....)
Yani S5 yapılacaklar,alınan aksiyonlar
S6 da yapıldı şeklinde olmalı.

Umarım işinize yarar iyi çalışmalar.

Merhaba;

Size bir json dosyası vermiştir zaten oradan açıyorsunuz ncara yı.
Corrective actions ;revision of instruction ise
Root Cause:Enough information in the instruction olmalı.
S6 da neyi iyileştirdiysen iyileştirmeleri yazmalısın
S6 ve S7 aynı olmamalı.S7 de etkinliği nasıl sağladığınla ilgili kanıtlarından bahsetmelisin.
Correction ve corrective actionların gelecek zamanlı olmalı9
(Evidence of implementation for correction ve evidence of implementation for corrective actions)gelecek zamanlı olarak ilk üst haneye yazdığınız faaliyetlerin gerçekleşmiş haldeki kanıt dokümanları olarak yazacaksın.(mesala revised FMEA dated 13th July 2022)İlk hanelerede Mesala FMEA will be updated(responsible....)
Yani S5 yapılacaklar,alınan aksiyonlar
S6 da yapıldı şeklinde olmalı.

Umarım işinize yarar iyi çalışmalar.
Merhaba , cevabınız için teşekkür ederim. S1 den S7 e kadar alan var, hangi alana yaptığım 8D çalışmasının neresi denk geliyor, daha açıklayıcı yazabilirseniz, çok memnun olurum..
Saygılar

Merhaba;
S1 senin acil aksiyonun acil olarak düzeltmen gereken.(Gelecek zamanlı yazmalısın)
S2 senin acil aksiyonun kanıtları oluyor o yüzden yapıldı şeklinde olmalı
S3 kök neden analizi(5 neden,balık kılçığı vb 8D deki)
S4 kök neden analizinden çıkan yoğunlaşman gereken sonuç(ona aksiyon alacaksın)
S5 Hatanın önlenmesi için alacağın tekrarlanmaması için alacağın önlemler gelecek zamanlı olmalı
S6 Aldığın önlemleri tamamlaman
S7 Etkinlik kontrolü bu aldığın önlemlerin etkinliğini nasıl kontrol ediyorsun .

Merhaba;
S1 senin acil aksiyonun acil olarak düzeltmen gereken.(Gelecek zamanlı yazmalısın)
S5 Hatanın önlenmesi için alacağın tekrarlanmaması için alacağın önlemler gelecek zamanlı olmalı
S7 Etkinlik kontrolü bu aldığın önlemlerin etkinliğini nasıl kontrol ediyorsun .
Merhaba, çok teşekkür ederim...

Tekrar merhaba, ben sisteme giriş yaptım, ama denetçi göremedğini söyledi. Girişten sonra save NCs for auditor yaptım, başka birşey daha mı yapmam lazım, anlamıyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Merhaba, çok teşekkür ederim...
Tekrar merhaba, ben sisteme giriş yaptım, ama denetçi göremedğini söyledi. Girişten sonra save NCs for auditor yaptım, başka birşey daha mı yapmam lazım, anlamıyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Merhaba;

Save report yaptın rapor oluşturdun onu indirilenler klasörüne atıyor o senin json dosyan.devamında save Ncs for auditer bu nu kaydedicen ki denetçi görsün ,print dersende rapor oluşturur

Merhaba
Bizde ilk kez CARA sitemine giriş yapacağız denetçimiz CARA Türkçe kullanma talimatı gönderdi, örnek olarak paylaşımınız için teşekkürler.

AGT-01 /02/03 sayfalarındaki S açıklamalarını CARA sistemine aynı şekilde giriş mi yaptınız? ve dokümanlarınızı da sisteme yüklediniz sanırım.

Merhaba

CARA daki S1,S2...... ile Excel deki S1,S2... aynı Excelde dökümanları nasıl yüklenececeği yazıyor her S de açıklama var Ayrıca CARA da Güzel bir yükleme videosu var izleye bilirsiniz

not: denetçiye kanıtları bir dosya sisteminde mail atmalısınız oda excel de var

iyi çalışmalar..

Arkadaşlar Merhaba
Minor uygunsuzlugumuza ait S1, S2 .... Önlemlere ait kanıt dokumanları cara sistemine mi yüklememiz gerekiyor. Yoksa denetçiye mail atmamız yeterli mi ?
Teşekkürler.

Merhaba Etkinlik Değerlendirmede İç Denetim yaptık demişsiniz onu nasıl yaptınız sadece uygunsuzlukları içeren bir denetim mi yoksa komple tekrar mı yapıldı.

IATF CARA NC Aksiyon Adımları

S1:
Acil aksiyon nedir Tamamlama tarihi sorumlu kişi. Acil önlem/düzeltme olarak ne yapıldı?
(Örn.:Eksik olan kimyasal analiz tamamlandı, depoda hatalı ürün var mı kontrol edildi)

S2:
Alınan acil aksiyonların sonuçları, Acil önlemlerin kanıtları
(Dosya isimleri, Ör.: Chemical Inspection Report_02.02.2021)

S3:
Kök nedenleri sırala. Kök neden analizi sonucunda bulunan kök neden nedir?
(Mutlaka "5-Neden analizi ile veya Beyin Fırtınası ile yapılmıştır") yazılmalı
Alttaki cümle: Bu kök neden diğer prosesleri etkiliyor mu? (Evet/Hayır)
Cevap evet de olsa hayır da olsa nedenini yazmalısınız.

S4:
Üstteki alana yapılmış olan kök neden analizinin kanıtları (Ör.: bir balık kılçığı diyagramı/beyin fırtınasının yapıldığına dair bir toplantı tutanağI) Bu kanıtlarla ilgili dokümanların yüklenmesine gerek yok.

S5:

DF planı hedef tarih ve sorumlu kişi
Sistematik düzeltici faaliyetler nelerdir?
DİKKAT: Her D/F için sorumlu kişi ve hedef tamamlanma tarihi
- Prosedür/Talimat güncellemesi, içine sistematik faaliyetler eklenebilir/daha detaylı tanımlanabilir.
- Mutlaka her uygunsuzluk için ilgili kişilere bir eğitim verilmeli
- Mutlaka her uygunsuzluk için Tek Nokta Eğitimi Formu doldurulmalı
- Mümkünse YGG toplantısı gündem maddesi olarak bu düzeltici faaliyet eklenmeli
- Bu uygunsuzluk konusu için İç Denetim Soru listesine ek bir soru eklenmeli

S6:
Düzeltici faaliyetlerin uygulanma kanıtları ne?
Düzeltici faaliyetlerin kanıt dokümanları (Dosya ismi: "İngilizce_Rev_NO_Tarih")

S7:

Düzeltici faaliyetlerin ugulanmasının etkinliğinin doğrulanması
Tün uygunsuzlukların etkin kapanmış olduğunu doğrulamak için bir takip denetimi yapılmalı. Tek raporda tüm uygunsuzluklara bakılmalı. Tüm uygunsuzluklar ve bunlara yapılması planlanmış ve tamamlanmış faaliyetler kontrol edilmeli, olabilirse farklı bölüm / ürün / makinalardan örnekler seçilmeli. Yaygınlaştırmanın kanıtları aranmalı.

Tüm bu faaliyetler de 60 gün içerisinde tamamlanmalıdır.
Kanıt dokümanlarını denetçiye mail olarak atmanız daha iyi olur.
CARA dosyası içine yüklerseniz dosya şişiyor ve yapısı bozulabiliyor.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri