Haftalık,aylık Rapor Hk.

Yakup Fikri ŞIPAR

Üsteğmen
Üye
Arkadaşlar merhaba;

Günlük hurdalar ' hurda takip formu 'na işleniyor. Üst yönetim bu raporları haftalık ve aylık olarak analiz şeklinde istedi. ( excel ile olabilir. ) Bu konuda nasıl bir yol izlemeli ve ne yapmalıyım ?

Yardımınız için teşekkürler.

Ben basit bir pareto ekliyorum örnekte.
Ancak daire grafikleri de bu tarz sunumlarda iş görebilir.

Ekli dosyalar

• pareto.xlsx
    22.2 KB · Görüntüleme: 463
Merhaba
4.4.1 Bu prosesler için ihtiyaç duyulan kaynakları tayin etmeli ve varlığını güvence altına almalı maddesini nasıl uygulayabilirim,
bunla ilgili prosedür, talimatmı olmalı sizce

Bakın 4.4.1 maddesi tek olarak değerlendirmeniz yanlış olur.Aşağıya ilgili maddeler için yorumlarımı belirttim.Umarım işinize yarar.

4.4.1 Kuruluş, bu standardın şartlarına uygun olarak, ihtiyaç duyulan prosesler ve bunların birbiri ile etkileşimi
dahil, bir kalite yönetim sistemi kurmalı, uygulamalı, sürekliliğini sağlamalı ve sürekli iyileştirmelidir.
Kuruluş, kalite yönetim sistemi için ihtiyaç duyulan prosesleri ve bunların kuruluşun tamamında uygulamalarını
tayin etmeli ve:
a) Bu proseslerin istenen girdileri ile beklenen çıktılarını tayin etmeli,:Kalite Yönetim Sistemine Tabi olan proseslerin tanımlanması(Süreç diyagramları
b) Bu proseslerin sırası ve birbirleri ile etkileşimini tayin etmeli,Süreç etkileşimleri :Süreç etkileşim haritası
c) Proseslerin etkili işletimi ve kontrolünü güvence altına almak için ihtiyaç duyulan kriter ve yöntemleri:Proseslerin kontrol kriterleri,Performans Göstergeleri

(izleme, ölçme ve ilgili performans kriterleri dahil) tayin edilmeli ve uygulanmalı,
d) Bu prosesler için ihtiyaç duyulan kaynakları tayin etmeli ve varlığını güvence altına almalı,(Süreç için ne ile kısmında tanımlı altyapı,insan,mali kaynakların tanımlanması ve tespiti)Ek yatırım ihtiyaçları Ygg'de tanımlanmalı
e) Bu prosesler için yetki ve sorumlulukları belirlemeli,(Proses liderlerinin belirlenmesi ve liderin görev tanımları,Atama yazıları)
f) Madde 6.1’in şartlarına göre tayin edilmiş risk ve fırsatları belirlemeli,(Proseslerin Risk ve Fırsat Dokümanı,Prosedür)
g) Bu prosesleri değerlendirmeli ve bu proseslerin istenen sonuçlara erişmesini güvence altına almak
için ihtiyaç duyulan herhangi bir değişikliği uygulamalı,
h) Prosesleri ve kalite yönetim sistemini iyileştirmeli(Kaizen,düzeltici faaliyet sonuçları)dir.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri