Giriş kalite kontrol formu

anfractus

Er
Üye
Merhabalar,

AQL tablosuna göre gelen ürün miktarları yüksek olduğu için bakılacak numune sayıları çok yüksek çıkıyor. Ben bunu giriş kalite kontrol formuna nasıl yansıtacağım. Gelen ürünler metal ve ölçülü ürünlerdir.

Merhaba,

1-AQL tablosunu revize edebilirsiniz
2-AQL tablosunu ikiye bölüp ürün bazlı numune tablosu adedi belirtebilirsiniz
3-Ürün bazlı giriş kontrol planına numune kontrol adedi belirtebilirsiniz

Ürün kalemi çok fazla ürün bazlı yapma şansım yok, bana genel bişi lazım örneğin 5 numunenin ölçülerini yazıyorum normalde ama denetçi gelen adede göre bir form yapmamı istedi. AQL e göre de bu kadar fazla ürüne bakma şansım yok bunun ortalama bişi yapamaz mıyım. Diğer farikalarda bunu nasıl yapıyorlar acaba ?

Bu konuda bende çok kararsız kaldım giriş kalite kontrol formunu yaptım ama yine de muallakta kaldım birçok danışman ile görüştüm ve tam olarak bir bilgi edinemedim en son görüştüğüm danışman AQL plana göre yada parti büyüklüğüne göre değil de aynı parti numarasında ise %1 kontrol edilir gibi bir oran ver prosedürde belirle dedi bunu yaptığımda denetimde kabul görür mü neye göre yapıyorsun sorusunda AQL'e göre yapılmadığını göreceklerdir fazla adetli ve birçok ölçümü olan ürünü kayıt altına almak GKK formunda zorlayıcı en basitinden 1200 adet gelen partide birçok ölçüm var 80 adedi her bir ölçüm için ölçüp kayıt altına almam gerekiyor bunu basitleştirecek bir yöntem mevcut mudur?

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri