Doküman Dağıtım Formu

zhgunay

Orgeneral
Moderatör
Üye
Merhabalar,
Firma içinde dağıtımı yapılan dokümanlar için doküman dağıtım formu zorunlu bir doküman mı?
Zorunlu ise doküman yönetimine nasıl entegre edebilirim?

Merhaba,

Dokümanların nasıl ilgili birimlere dağıtıldığı ve eskilerinin nasıl bertaraf edildiğine dair bir yönteminiz olmalıdır.
Doküman dağıtım formuda klasik bir yöntemdir.
Yukarıda yazdığım konuyu güvence altına alabileceğiniz başka bir yöntem bulabilirseniz doküman dağıtım formu zorunlu değildir.
Örnekler ;
1.Mail ile dağıtım-okudum gördüm iletisi alma
2. Doküman yönetimine bölüm müdür veya şeflerini dahil ederek, her bölüm kendi dokümanından sorumlu olacak. Burada sadece dokümanlarda gözden geçiren kısmı olması lazım. Yönetim temsilcisi gözden geçirendir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Toparlarsak belirli bir yöntem zorunlulu sistemlerde bu konu için yok.

Konuyu netleştirince prosedüre yazmak kolay

Doküman dağıtım formu için isterseniz örnek paylaşım yapabilirim;

[email protected]

Merhaba,

Dokümanların nasıl ilgili birimlere dağıtıldığı ve eskilerinin nasıl bertaraf edildiğine dair bir yönteminiz olmalıdır.
Doküman dağıtım formuda klasik bir yöntemdir.
Yukarıda yazdığım konuyu güvence altına alabileceğiniz başka bir yöntem bulabilirseniz doküman dağıtım formu zorunlu değildir.
Örnekler ;
1.Mail ile dağıtım-okudum gördüm iletisi alma
2. Doküman yönetimine bölüm müdür veya şeflerini dahil ederek, her bölüm kendi dokümanından sorumlu olacak. Burada sadece dokümanlarda gözden geçiren kısmı olması lazım. Yönetim temsilcisi gözden geçirendir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Toparlarsak belirli bir yöntem zorunlulu sistemlerde bu konu için yok.

Konuyu netleştirince prosedüre yazmak kolay

Doküman dağıtım formu için isterseniz örnek paylaşım yapabilirim;

[email protected]
Merhaba,
Ben doküman dağıtım formu yerine mail ile dağıtımı eklemiştim ama zorunluluğu hakkında bi fikrim olmadığı için sormak istedim.
Hasan Bey, yanıtınız çok aydınlatıcı oldu çok teşekkür ederim.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri